Sosyal Uyum Kampı – مخيم التوافق الاجتماعي

[vc_row][vc_column][vc_tta_tabs][vc_tta_section title=”Türkçe” tab_id=”1574321024188-47af5710-3713″][vc_column_text]Avrupa Birliği tarafından finanse edilen Birleşmiş Milletler Kadın Birimi tarafından Habitat Derneği ortaklığında “Suriyeli Kadınların, Kız Çocuklarının ve Ev Sahibi Toplumun Dayanıklılığının Artırılması” projesi iki ana program yoluyla ev sahibi toplum ile Suriyeli toplumundaki kadın ve kız çocuklarının sosyal uyumlarının ve yaşam becerilerinin geliştirilmesi hedeflemektedir. Her iki topluluktan da bireylerin gönüllük esasıyla çalışacağı proje, Gaziantep, İstanbul, Kilis ve Şanlıurfa illerinde yaygınlaştırılmaktadır.

Proje kapsamında eş zamanlı olarak ilerleyecek olan iki ana programdan biri olan Sosyal Uyum Programı çerçevesinde sosyal uyum kampları, sosyal adaptasyon ve kültürel temsil etkinlikleri yapılmaktadır.

Suriyeli ve ev sahibi kadınları ortak yaşam temasıyla bir araya getirecek olan Sosyal Uyum Kampında;

Drama Atölyesi, Sanat Terapisi, SDG Atölyesi, İnsan Hakları Atölyesi ve Sosyal Uyum Temel Eğitimleri düzenlenecektir. Kültürlerarası diyaloğu güçlendirmeyi ve kadınların ortak amaçlarına ulaşmak için işbirliği yollarının açılmasını hedefleyen bu etkinlik, Suriyeli ve ev sahibi kadınların arasındaki iletişimin güçlendirilmesinde rol oynayacaktır.

14-16 Şubat 2020 tarihlerinde İstanbul’da düzenlenecek olan kampa proje kapsamındaki 4 il öncelikli olmak üzere tüm şehirlerden 18-45 yaş arasında toplam 50 Suriyeli ve 50 Türk katılımcı kabul edilecektir.

*** Bu etkinlik sadece Kilis, Gaziantep, İstanbul ve Şanlıurfa’dan başvurulara açıktır***

***Başvurular erkek katılımcılara da açıktır***

Son başvuru Tarihi: 08.02.2020

· Etkinlikler Arapça ve Türkçe olarak gerçekleştirilecektir.

· 3 gün sürecek kamp kapsamındaki tüm konaklama, 3 öğün yemek ve ulaşım masrafları proje tarafından karşılanacaktır.

يهدف مشروع “التماسك الاجتماعي والمرونة للنساء و الفتيات من السوريين و المجتمع المضيف “، بتمويل من الاتحاد الأوروبي وتنفيذه من قبل جمعية هابيتات ووحدة المرأة في الأمم المتحدة ، إلى تحسين التماسك الاجتماعي والمهارات الحياتية للنساء و الفتيات من المجتمع السوري و المجتمع المضيف مع برنامج التكيف الاجتماعي حيث يعمل أفراد من كلا المجتمعين على أساس طوعي ، ويتوسع هذا في 4 مدن تركية وهي غازي عنتاب، كيليس ، اسطنبول و شانلي أورفا.

في برنامج التماسك الاجتماعي، يتم تنظيم نشاطات للتكيف الاجتماعي والثقافي ومخيم التماسك الاجتماعي، وهو أحد البرنامجين الرئيسيين اللذين سيتقدمان في نفس الوقت ضمن نطاق المشروع

سيجمع مخيم التماسك الاجتماعي بين النساء السوريات والمجتمع المضيف في إطار المشروع

سيتم تنظيم أنشطة التماسك الاجتماعي مثل إدارة النزاعات، ورشة الدراما، ورشة العلاج بالفن، ورشة عمل عن الأهداف المستدامة العالمية في المخيم، والتي تهدف إلى تعزيز الحوار بين الثقافات وفتح وسيلة للتعاون لتحقيق الأهداف المشتركة للمرأة. سيلعب المخيم دورًا فعالًا في تعزيز التواصل بين النساء السوريات والمجتمع المضيف.

سيقام المخيم في اسطنبول في الفترة من 14 إلى 16 شباط 2020. سيتم قبول 50 من السوريين و 50 من الأتراك تتراوح أعمارهن بين 18 و 45 عامًا. سيكون التسجيل مفتوحًا فقط لمدن المشروع

*** فقط المتقدمين الذين يعيشون في كليس وغازي عنتاب واسطنبول وشانلي أورفا هم وحدهم المؤهلون للانضمام لهذا الحدث ***

*** التسجيل ايضا مفتوح للرجال في هذا النشاط ***.

آخر موعد للتقديم: 08.02.2020

· سيكون المخيم باللغتين العربية والتركية.

· سيتم تغطية جميع تكاليف الإقامة والغذاء والمواصلات للمخيم لمدة 3 أيام من قبل المشروع.

لمزيد من التفاصيل ، يمكنك التواصل بنا على عنوان البريد الإلكتروني التالي: sosyoekonomikuyum@habitatdernegi.org

[/vc_column_text][/vc_tta_section][vc_tta_section title=”English” tab_id=”1575306670677-0c0ff14f-4b7a”][vc_column_text]Financed by the European Union and led by UN Women in partnership with the Habitat Association, “Strengthening the Resilience of Syrian Women, Girls and the Host Community” project aims to improve the social cohesion and life skills of Syrian and host community women and girls with Social Adaptation Program and Skills Development Program. The project will be implemented in Gaziantep, Kilis, İstanbul and Şanlıurfa where individuals from both communities will be working on a voluntary basis.

In the Social Cohesion Program, social adaptation activities, cultural activities and social cohesion camps will be organized, which is one of the two main programs that will progress simultaneously within the scope of the project.

Social Cohesion Camp will bring the Syrian and the host community women together in the frame of the project;

Social cohesion activities like Conflict Management, Drama Workshop, Art Therapy Workshop, SDG Workshop will be organized in the camp, which is aiming to strengthen intercultural dialogue and open way for cooperation to achieve women’s common goals. The camp will play an effective role in strengthening communication between Syrian and Host Community Women.

The camp will be held in Istanbul between 14 and 16 February 2020. 50 Syrian and 50 Turkish individuals between the age of 18 and 45 will be accepted. Application will be only open for the project cities.

*** Only applicants living in Kilis, Gaziantep, İstanbul and Şanlıurfa are eligible for this event***

*** Men also can apply to this event ***

Application Deadline: 08.02.2020

The event languages are Turkish and Arabic.

All accommodation, food and transportation expenses of the 3 days camp will be covered by the project.

For more details you can contact us to the following e-mail address: sosyoekonomikuyum@habitatdernegi.org[/vc_column_text][/vc_tta_section][/vc_tta_tabs][vc_btn title=”Kayıt olmak için tıklayın. | اضغط هنا لتعبئة طلب التسجيل | Click for apply!” style=”outline” color=”primary” align=”center” i_align=”right” i_icon_fontawesome=”fa fa-mouse-pointer” button_block=”true” add_icon=”true” link=”url:https%3A%2F%2Fwww.jotform.com%2Fbuild%2F200193387659060||target:%20_blank|”][elfsight_social_media_icons id=”16″][/vc_column][/vc_row]