Söz Küresel Hedefler için Gençlikte

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Ulusal Gençlik Parlamentosu’nun 15. Olağan Genel Kurulu, “Hedefler için Gençlik” temasıyla 2-5 Mayıs 2019 tarihleri arasında Ankara’da gerçekleşti. 60 ilden 188 gencin katılımıyla gerçekleşen toplantıda, Habitat Derneği olarak 2017 yılında hazırladığımız Gençlerin İyi Olma Hali Raporu’nun ikincisi de açıklandı.

15. Olağan Genel Kurulu kapsamında Ulusal Gençlik Parlamentosu, yeni dönemi itibariyle Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri çerçevesinde gençlerin katılımını teşvik eden bir platform olma yönünde yeniden şekillenmeye başladı. 1996 yılından bu yana sayısız yerel, bölgesel ve ulusal çalışmalar ile gençlik haklarının savunuculuğunu üstlenen ve 19 Mayıs 2004 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) çatısı altında gerçekleşen tören ile kurulan Ulusal Gençlik Parlamentosu (UGP), kurulduğu günden bu yana bütüncül bir gençlik politikasının oluşturulması ve gençlerin siyasete aktif katılımını hedeflemiştir. Ulusal Gençlik Parlamentosu 15 yıllık süreç içerisinde; Seçilmek İstiyorum kampanyası ile milletvekili seçilme yaşının 30’dan 25’e indirilmesi, Her Meclise Bir Genç ve Geç Değil Genç kampanyaları ile gençlerin yerelde ve ulusalda karar alma süreçlerine etkin katılmaları ve 145 kentten 245 belediye başkan adayına iyi niyet sözleşmesi imzalattıkları Genç Dostu Adaylar Genç Dostu Kentlergibi kampanyalarla birçok başarıya imza attı.

Kuruluşundan bu yana vizyonu ve misyonu doğrultusundaki tüm hedeflerini gerçekleştiren Ulusal Gençlik Parlamentosu, yeni döneminde sürdürülebilir kalkınma alanında bireysel veya örgütsel olarak çalışan, yenilikçi fikir üreten yerel paydaşların ve iyi örneklerin bir araya geldiği, sosyal fayda alanında faaliyet gösteren bu paydaşların proje ve proje fikirlerinin başarıya ulaşmasına destek sağlayan ve kendi kaynaklarını üye ve paydaşlarının kullanımına sunmayı amaçlayan bir ağ rolü üstlenecektir. Hedefler için bir araya gelen bu gençlik ağının ana odağında, Gündem 2030 kapsamında ortaya çıkan Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri’nin amacına ulaşması yer alacak.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Benzer Yazılar