Sürdürülebilir Yaşama Destek Projesi Sağlık Okuryazarlığı ve Farkındalık Eğitmen Eğitimi

Sürdürülebilir Yaşama Destek Projesi Gönüllü Eğitmenlerini Arıyor!

Bupa Türkiye Sağlık Hizmetleri ve Habitat Derneği ortaklığında yürütülen Sürdürülebilir Yaşama Destek Projesi gönüllü eğitmenlerini arıyor!

Sen de depremden etkilenen ve Hatay’da bulunan gençlerin ve kadınların sağlıklı yaşam ve sağlık okuryazarlığı üzerine verilecek eğitimlerle, sağlıklı yaşam bilincini artırmak ve sağlık gelişimine katkıda bulunmak istiyorsan 9-10 Şubat 2024 tarihlerinde gerçekleşecek Eğitmen Eğitimi’ne hemen başvur!

Sürdürülebilir Yaşama Destek Projesi Eğitmen Eğitimi “Sağlık Okuryazarlığı” alanında gerçekleştirilecektir.

Eğitmen eğitimi 9-10 Şubat 2024 tarihlerinde Hatay’da gerçekleşecektir, kontenjan ile sınırlıdır. Eğitmen eğitimine yalnızca Hatay’da yaşayan katılımcılar kabul edilecektir.

Kimler eğitmen olabilir?

• Gönüllü eğitmen olma motivasyonuna sahip,
  • Projeye zaman ayırabilecek,
  • Teknoloji bilgisi ile sunum ve iletişim becerisi olan,
  • Verdiği eğitimleri raporlayabilecek,
  • Meraklı ve öğrenmeye açık,
  • İlgili bölümlerden mezun ve/veya eğitimine devam eden üniversite öğrencileri ile 18 yaş ve üzeri bireylerin eğitmen eğitimine başvurmalarını bekliyoruz.

Eğitmenlerin sorumlulukları nelerdir?

• Proje ekibiyle iş birliği içerisinde çalışarak eğitimler planlamak,
  • Eğitim içeriğini hedef kitleye ulaştırmak,
  • Yerel iş birliklerinin oluşturulmasına destek olmak (STK, öğrenci toplulukları, kooperatifler, yerel yönetimler vb.),
  • Bir yıllık dönemde en az 150 katılımcıya ulaşmak,
  • Gerçekleştirdiği eğitimleri proje ekibine raporlamak,
  • Çevrim içi ve yüz yüze proje faaliyetlerinin yaygınlaştırılmasını sağlamak,
  • Habitat gönüllü eğitmenleri ile iletişimde olmak,
  • Dijital platformlar dışında yaşadığı ilde projenin eğitim dışı faaliyetlerinin yürütülmesine destek olmak ve projenin savunuculuğunu yapmak.

Eğitim vereceğim kitleyi nasıl bulacağım diyorsan, hiç korkma! İnisiyatif alarak onlara kendin ulaşabilirsin ya da Habitat Derneği olarak bizler de sana destek olabiliriz.

Eğitmen eğitimi detayları nelerdir?

Eğitim kapsamında gönüllü eğitmen adaylarına yerelde gerçekleştirecekleri eğitim programı aktarılacaktır.

Son Başvuru Tarihi: 28 Ocak 2024, 23.59

Eğitime dair her türlü sorunun cevabını almak için nilay@habitatdernegi.org  adresine mail atabilirsin.