Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Atölyesi

[vc_row][vc_column][vc_column_text]16 Günlük Aktivizm Kapsamında Toplumsal Cinsiyet Atölyesi Düzenlendi.

Habitat Derneği ve Birleşmiş Milletler Kadın Birimi (UN WOMEN) ortaklığında düzenlenen “Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Atölyesi”, 26 Kasım 2019 tarihinde Facebook İstasyon’da gerçekleşti. Kamu kurumu, üniversite ve sivil toplum kuruluşlarından gelen katılımcılarla gerçekleşen atölyede, cinsel istismar ve sömürü konuları üzerinde duruldu.

16 Günlük Toplumsal Cinsiyete Dayalı Şiddetle Mücadele Kampanyası, her yıl gerçekleşen ve 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü’nden 10 Aralık İnsan Hakları Günü’ne kadar süren uluslararası bir kampanyadır. Kadına yönelik şiddeti sona erdirmek ve farkındalık sağlamak amacıyla 135 ülkede kamu kurumu ve sivil toplum kuruluşları gibi farklı kurumların desteğiyle çeşitli etkinlikler düzenlenmektedir. Habitat Derneği ve Birleşmiş Milletler Kadın Birimi (UN WOMEN) iş birliğinde düzenlenen Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Atölyesi’ne farklı kurumlardan 25 kişi katıldı.

Avrupa Birliği tarafından finanse edilen Birleşmiş Milletler Kadın Birimi tarafından Habitat Derneği ortaklığında uygulanan projenin Toplumsal Cinsiyet Danışmanları Nevin Şenol ve Filiz Serdar’ın anlatımlarıyla gerçekleşen atölyede ilk olarak, toplumsal rollerin ne kadar iç içe geçtiğini anlamak için oyun oynandı. Daha sonra eğitimde, cinsel istismar ve cinsel sömürü konusu anlatıldı. Devamında katılımcılar gruplara ayrılarak, şiddeti önleme ve cinsel istismar vakası ile karşılaşma durumlarında kurumlar ile bireyler nasıl hareket etmeli ve bu durumları önleme, müdahale ve takip yaptırım süreciyle ilgili atölye çalışması gerçekleştirdiler. Toplumsal cinsiyet eşitliğine erkek perspektifinde bakmak ve İstanbul Sözleşmesi’nden de bahsedilen Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Atölyesi, atölye çıktılarının sunumu ile sona erdi. Habitat Derneği olarak kadınları odak noktasına aldığımız projelerimizde düzenlediğimiz çeşitli çalışmalarımız ile 16 Günlük Aktivizm’i desteklemeye devam edeceğiz.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Benzer Yazılar