Türk Hamamı ve Zeugma Müzesi Turu – رحلة الحمام التركي ومتحف زويغما

[vc_row][vc_column][vc_tta_tabs][vc_tta_section title=”Türkçe” tab_id=”1574321024188-47af5710-3713″][vc_column_text]Avrupa Birliği tarafından finanse edilen ve Birleşmiş Milletler Kadın Birimi tarafından Habitat Derneği ortaklığında uygulanan “Suriyeli Kadınların, Kız Çocuklarının ve Ev Sahibi Toplumun Dayanıklılığının Artırılması Projesi” Projesi, Suriyeli ve ev sahibi kadınların ile kız çocuklarının sosyal uyumunu ve yaşam becerilerini, iki ana program uygulayarak arttırmayı hedefliyor: Sosyal Uyum Programı ve Beceri Geliştirme Programı.

Proje illerinde (Gaziantep, Şanlıurfa, Kilis ve İstanbul) kentsel gezi turları, müze ziyaretleri, iş fuarı ziyaretleri ve gastronomi fuarı ziyaretleri gibi sosyal adaptasyon ve kültürel bilgilendirme aktivitelerini düzenlenecek. Bu sadece her iki toplumun sosyal entegrasyonunu kolaylaştırmakla kalmayacak, aynı zamanda toplumsal katılım yoluyla kadınların ve kız çocuklarının öz güvenini geliştirecek ve iki toplumun kadınları arasındaki dayanışmayı artıracak.

Habitat Derneği Sosyoekonomik Uyum Programı Suriyeli Kadınların, Kız Çocuklarının ve Ev Sahibi Toplumun Dayanıklılığının Artırılması Projesi kapsamında 15 Ocak 2020 tarihinde Türk Hamamı ve Zeugma Müzesi’ne “Kültürel Gezi” düzenliyoruz. Düzenlenecek olan gezi kapsamında 30 kişilik kontenjan bulunmaktadır.

*** Bu etkinlik sadece Gaziantep’teki kadınların ve kız çocuklarının başvurularına açıktır.

Etkinlik Planı:

• Etkinlik süresi 4 saattir.
  • Etkinliğe katılım sağlayan kadınların ilgi alanlarına yönelik sohbet/tartışma ortamı sağlanacak.
  • Katılımcıların öğle yemeği proje tarafından karşılanacaktır.

Son Başvuru Tarihi:   12.01.2020[/vc_column_text][/vc_tta_section][vc_tta_section title=”العربية” tab_id=”1574321024204-ff96049f-be3d”][vc_column_text]

مشروع التماسك الاجتماعي والمرونة للنساء والفتيات من السوريين والمجتمع المضيف.

بتمويل من الاتحاد الأوروبي وتنفيذه جمعية الهبيتات ووحدة المرأة بالأمم المتحدة، يهدف إلى تحسين التماسك الاجتماعي والمهارات الحياتية للنساء والفتيات من المجتمع السوري والمجتمع المضيف مع برنامج التكيف الاجتماعي وبرنامج تنمية المهارات.سيتم تنظيم أنشطة التكيف الاجتماعي والمعلومات الثقافية مثل جولات مشاهدة المعالم الحضرية، وزيارات المتاحف، وزيارات المعارض التجارية، وزيارات المعرض لفن الطهو في مقاطعات المشروع (غازي عنتاب، شانلي أورفا، كيليس واسطنبول). لن يؤدي ذلك إلى تسهيل الاندماج الاجتماعي لكلا المجتمعين فحسب، بل سيعزز أيضًا الثقة بالنفس لدى النساء والفتيات من خلال المشاركة الاجتماعية وزيادة التضامن بين نساء المجتمعين.

برنامج العمل مع  اللاجئين التابع لجمعية الهبيتات نحن ننظم رحلة ثقافية في  15كانون الثاني 2020 في نطاق مشروع التماسك الاجتماعي والمرونة للنساء والفتيات من السوريين والمجتمع المضيف. هناك حصة لعدد 30 شخص في هذا النشاط.

أنشطة المشروع متاحة فقط للنساء والفتيات.

*** هذا النشاط فقط النساء والفتيات اللواتي يعشن في غازي عنتاب، هذا النشاط مجاني

خطة النشاط:

مدة النشاط 4 ساعات

سيتم تسيير الحوارات بين النساء في مواضيع تهمهم.

سيتم تقدير وجبة غداء سريعة للمشاركات خلال النشاط.

أخر موعد لتقديم طلبات التسجيل في

12.01.2020

The project “Strengthening the Resilience of Syrian Women and Girls and Host Communities in Turkey”, funded by the European Union and implemented by the Habitat Association and the United Nations Women’s Unit, aims to improve the social cohesion and life skills of Syrian and host community women and girls with Social Adaptation Program and Skills Development Program.

Social adaptation and cultural information activities such as urban sightseeing tours, museum visits, business fair visits and gastronomy fair visits will be organized in the project provinces (Gaziantep, Şanlıurfa, Kilis and Istanbul). This will not only facilitate the social integration of both communities but will also enhance the self-confidence of women and girls through social participation and increase the solidarity between women of the two communities.

Habitat Association Refugee Studies Program We are organizing a Cultural Trip on January  15 , 2020 within the scope of the Project for Improving the Resilience of Syrian Women and Girls and the Host Community. There is a quota for 30 people within the scope of the trip.

Project activities are only open to women and girls

*** Only women living in Gaziantep are eligible for this event

This activity is free of charge.

Activity Plan:

• Activity Duration is 4 hours
  • Discussions will be facilitated between women on their interested topics.
  • Lunch will be provided to participants during the activity.

Deadline 12.01.2020[/vc_column_text][/vc_tta_section][/vc_tta_tabs][vc_btn title=”Kayıt olmak için tıklayın. | اضغط هنا لتعبئة طلب التسجيل | Click for apply!” style=”outline” color=”primary” align=”center” i_align=”right” i_icon_fontawesome=”fa fa-mouse-pointer” button_block=”true” add_icon=”true” link=”url:https%3A%2F%2Fwww.jotform.com%2Fbuild%2F193461033484962||target:%20_blank|”][elfsight_social_media_icons id=”16″][/vc_column][/vc_row]