Türkiye Sermaye Piyasaları Kongresi Bu Yıl Dönüşüm Temasıyla Gerçekleşti

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Türkiye Sermaye Piyasaları Birliği (TSPB) tarafından bu yıl dördüncüsü düzenlenen Türkiye Sermaye Piyasaları Kongresi, 19-20 Kasım 2019 tarihlernde İstanbul’da gerçekleşti. Habitat Derneği’nin içerik komitesi üyesi olarak yer aldığı kongrenin bu yılki teması ‘’Dönüşüm’’ olarak belirlendi. Kongrede Habitat Derneği ayrıca ‘’Paramı Yönetebiliyorum Paneli’’ ile yer aldı.

Türkiye Sermaye Piyasaları Kongresi’nde Visa Güneydoğu Avrupa Kurumsal İletişim Direktörü İdil Dorsan’ın moderatörlüğünde, Habitat Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Sezai Hazır, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı Stratejik Ortaklıklar ve Özel Sektör Yöneticisi Hansın Doğan ve İstanbul Bilgi Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölüm Başkanı Prof. Dr. Emre Erdoğan’ın katılımıyla ‘’Paramı Yönetebiliyorum Paneli’’ gerçekleşti. Panelde 2009 yılından bu yana Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı, VISA Türkiye ve Habitat Derneği ortaklığında 27 bankanın desteğiyle yürütülen Paramı Yönetebiliyorum Projesi’nin finansal okuryazarlık alanına ve Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları’na sağladığı katkı konuşuldu. Ayrıca proje dahilinde ortaya çıkarılan uzun dönemli finansal okuryazarlık etki analizi ile ilgili de bilgiler verildi. Paramı Yönetebiliyorum Projesi eğitmenleri Ali Rıza Durgun ile Ercan Turcihan; Habitat Derneği ve proje ile tanışma hikayelerini, gönüllülüğün hayatları üzerindeki etkiyi ve yerel eğitimlerin faydalanıcılara sağladığı katkıyı kongre katılımcıları ile paylaştı.

Habitat Derneği’nin dört yıldan bu yana destekçileri arasında yer aldığı kongrede, salonda yer alan bilgilendirme standında, katılımcılara Habitat Derneği’nin hedeflerinden ve yürüttüğü projelerden bahsedildi. Ayrıca kongre katılımcıları Paramı Yönetebiliyorum Projesi kapsamında geliştirilen ‘’Harçlık Oyunları’’ isimli kutu oyununu oynama fırsatı buldu. İki gün boyunca ulusal ve uluslararası birçok konuşmacının yer aldığı kongrede 28 panel ile birlikte 30 farklı eğitim programına da yer verildi. Kongrede; sermaye fonları, girişimcilik, yapısal reformlar, ticaret savaşları gibi ekonomik konuların yanında; yapay zekâ ve etkileri, fintech ve blockchain uygulamaları gibi teknoloji ile ilgili gündemde yer alan birçok konu da ele alındı.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Benzer Yazılar