Türkiye’den 4 Takım Çin Yolcusu

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Türkiye’deki yürütücülüğünü Habitat Derneği ve Robotistan’ın üstlendiği Uluslararası MakeX Robotik Yarışması Türkiye Finali, 12 Ekim 2019 tarihinde Facebook İstasyon’da gerçekleşti. İki farklı kategoride birinci olan ittifaktaki 4 takım, Çin’de düzenlenen uluslararası finale katılacaklar.

Dünya çapında en prestijli robotik yarışması olma hedefiyle 2017’den bu yana düzenlenen Uluslararası MakeX Robotik Yarışması’nın Türkiye’deki yürütücülüğünü Habitat Derneği ve Robotistan üstleniyor. 2019 yılının teması “Şehir Işıkları” olan yarışmanın Türkiye ayağında, Mayıs ayında Ankara ve İstanbul’da iki yarı final düzenlendi. Burada dereceye giren 50 takım, İstanbul’daki büyük finale katılmaya hak kazandı. İstanbul’da oynanan büyük finalin sonunda ilkokul ve ortaokul düzeyindeki ittifaklarda birinci olan ROTA, XSUN (ortaokul), Small Makers ve Future Core (ilkokul) takımı; Aralık ayında Çin’de düzenlenen uluslararası finalde ülkemizi temsil edecekler.

Geçen sene Çin’in Guangzhou eyaletinde düzenlenen ve 21 ülkeden 350 takımın katıldığı MakeX Robotic Competition’da, Yarını Kodlayanlar Projemiz kapsamında destek verdiğimiz ve kodlama eğitimlerimiz ile çocuk hackathonlarında başarı elde eden Adana Vakıfbank Ortaokulu öğrencilerinden oluşan robotik takımımız “XSun Team”, dünya 3.’sü olmuştu. Finale gidecek takımlar, geçen sene Adana’dan XSun Team ekibinin elde ettiği üçüncülük derecesini, bu yıl birinciliğe taşımak için yarışacaklar.[/vc_column_text][vc_video link=”https://youtu.be/qoIjqcJJYMs”][/vc_column][/vc_row]

Benzer Yazılar