Ulusal Gençlik Parlamentosu’nun “Değişim ve Dönüşüm” Temalı Yaz Okulu Gerçekleşti

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Ulusal Gençlik Parlamentosu’nun “Değişim ve Dönüşüm” temalı yaz okulu toplantısı, 12-14 Ekim tarihleri arasında Kuşadası’nda gerçekleşti. Üye kurumların temsilcileri ve aktif bireysel gönüllülerin katılımıyla gerçekleşen toplantıda, kalkınma alanında yapılan çalışmalar anlatıldı. Sürdürülebilir Kalkınma Hedeflerinin de konuşulduğu toplantıda, dünden bugüne Ulusal Gençlik Parlamentosu’nun değişiminden ve gelişiminden bahsedildi.

Yaz okulu toplantısında katılımcılar, bölgesel gruplara ayrılarak yerellerinde neler yaptıklarını birbirleriyle paylaştılar. Kalkınma hedefleri doğrultusunda Ulusal Gençlik Parlamentosu’nda yenilik ve değişikliklerin nasıl yapılabileceğine dair “UGP Değişim ve Dönüşüm” temalı atölye çalışmaları düzenlendi. Aynı zamanda panelistlerin deneyimlerini paylaştığı toplantıda, değişim ve dönüşümün nasıl olacağı da tartışıldı. Toplantı sonunda kısa bir değerlendirme yapılarak sonuç bildirgesi yayınlandı.

Habitat Derneği Başkanı Sezai Hazır toplantıda şunları söyledi:

“Teknolojinin hızla geliştiği, pazarların artık küresel bir pazar haline geldiği, ülkelerden ziyade kentlerin ön plana çıktığı ve iletişimin çok daha hızlı olduğu bir dönemde yaşıyoruz. İnternet ortamındaki örgütlenmeler, klasik örgütlenmelerinin bir adım önünde. Artık olay bazlı ve konu başlıklı örgütlenmeler yani daha şeffaf, yapısal ve katı kuralları olmayan örgütlenmeler ön planda. Bu durum sadece Türkiye’de değil, bütün dünyada bu şekilde gelişim göstermektedir.

Değişim zordur ama değişime açık olmayan, geleceği yakalayamaz. Değişime açık olan insanlar başarabilir. Ulusal Gençlik Parlamentosu; gençlik meclisleri, üniversite kulüpleri, gençlik sivil toplum kuruluşları, gençlik platformları, gençlik merkezleri ve gençlik kültür evleri olmak üzere farklı kurum ve kuruluş temsilcilerinden oluşturduğu bir yapıdır.

Ulusal Gençlik Parlamentosu, yasal haklar konusunda çok şey başardı. Siyasal engellerin kaldırılması sonucunda ciddi kampanyalar yürüttü. Hiç kimsenin inanmadığını başardı ve seçilme yaşının 30’dan 25’e indirilmesini sağlayarak, tarihinin en önemli başarılarından birine imza attı. Ulusal Gençlik Parlamentosu, kulüpleri ve sivil toplum kuruluşlarını da bünyesine alarak değişime uğradı. Şu an geldiğimiz noktada UGP’nin değişiminden ve dönüşümünden bahsediyoruz. Yeni bir algı, yeni bir hedef, yeni bir vizyon ve yeni bir örgütlenme modeli gerçekleştirmek zorundayız. Bir tek amacımız var daha güçlendirilmiş gençler ortaya çıkarmak.”[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Benzer Yazılar