Uluslararası MakeX Robotik Yarışması 2019 Sezonu Başladı

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Habitat Derneği olarak Robotistan’ın iş birliği ve Eyüp Sultan Belediyesi’nin ev sahipliğinde düzenlediğimiz Uluslararası MakeX Robotik Yarışması Bölgesel Finali, 18 Mayıs 2019 tarihinde İstanbul’da gerçekleşti. Türkiye’nin farklı şehirlerinden ve Lübnan’dan katılan 80 çocuğun oluşturduğu 41 takımın katılımıyla gerçekleşen MakeX 2019’da derece alan takımlar, Ekim ayında düzenlenecek MakeX Robotic Yarışması Türkiye Finali’ne katılmaya hak kazandı.

Habitat Derneği olarak Robotistan ortaklığında düzenlediğimiz Uluslararası MakeX Robotik Yarışması’nın bölgesel finalleri, birer hafta arayla Ankara ve İstanbul’da gerçekleşti. Ankara’da düzenlenen bölgesel finalde, ilkokul ve ortaokul olmak üzere iki kategoride toplam 36 takım yarıştı ve derece alan takımlar Türkiye finaline katılmaya hak kazandı. İstanbul’da gerçekleşen bölgesel finalde ise 41 takım arasından derece alan takımlar, Ekim ayında düzenlenecek Türkiye finaline katılacaklar. Çocuklara hızlı düşünebilme, anlık problemler karşısında çözüm üretebilme, takım çalışması ve kolektif çalışma kültürlerinin aşılandığı Uluslararası MakeX Robotik Yarışması’nda, aynı zamanda çocukların program yazma gibi teknik becerilerinin de gelişmesi sağlanıyor.

Dünya çapında prestijli robotik yarışması olma hedefiyle 2017’den bu yana düzenlenen Uluslararası MakeX Robotik Yarışması 2019 yılında “Şehir Koruyucusu” temasıyla gerçekleşecek. Bu yıl Türkiye’de Habitat Derneği ve Robotistan’ın iş birliğinde düzenlenen yarışma, iki bölgesel final ve bir ülke finali olmak üzere üç aşamadan oluşuyor. Ankara ve İstanbul’da gerçekleşen bölgesel finallerin ardından, Ekim ayında İstanbul’da MakeX Robotik Yarışması Türkiye Finali düzenlenecek. Türkiye finalinde dereceye giren takımlar, Çin’de düzenlenen uluslararası MakeX Robotic Competition’da ülkemizi temsil edecekler.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Benzer Yazılar