Habitat Derneği ve Türkiye Vodafone Vakfı ortaklığıyla “Yarını Kodlayanlar” projesi gönüllü eğitmenlerini arıyor!
Türkiye Vodafone Vakfı ve Habitat, Türkiye’nin dijital dönüşümüne öncülük etmek ve genç nesilleri eğitimle güçlendirerek kodlama bilincini yaymak için Yarını Kodlayanlar projesinde bir araya geldi. “Yarını Kodlayanlar” projesindeki eğitimler ile sadece “teknoloji tüketen değil”, aynı zamanda “teknoloji üreten” bir nesil yetiştirmeyi amaçlıyoruz.
“Yarını Kodlayanlar” Projesi’nin 21-25 Şubat 2018 tarihleri arasında Ankara’da gerçekleştirilecek eğitmen eğitimine, proje kapsamında, sadece Ankara’dan gelen başvurular kabul edilecektir. Kontenjan 20 kişiyle sınırlıdır. 21-25 Şubat 2018 tarihleri arasında gerçekleştirilecek.
Eğitici eğitimlerine katılmak için hemen başvurun!
Ankara’da Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) bünyesinde bulunan sınıfımızda 7-14 yaş arasındaki çocuklara, 4 saat boyunca bilgisayar sınıflarında “Scratch” programlama dili eğitimleri, 4 saat mBot aracılığı ile robotik programlamaya giriş ve 16 saat Arduino ile elektronik uygulamalar eğitimleri gerçekleştireceğiz.
Ankara özelinde gerçekleşecek bu eğitmen eğitimi sonrasında, BTK bünyesinde mevcut olan eğitim sınıfımızda 3 aylık bir program dahilinde her hafta sonu çocuklar için eğitimler verilecektir. Eğitmen eğitimine dahil olan eğitmenlerimiz bu programda eğitimleri gerçekleştiriyor olacaktır.
Katılımcıların konaklama ve 3 öğün yemek masrafları proje tarafından karşılanacaktır.
SON BAŞVURU TARİHİ: 15 Şubat 2018
Başvuru formuna ulaşmak için tıklayınız.
Kimler eğitmen olabilir?
Sivil toplum kuruluşları, öğrenci kulüpleri, gençlik meclisleri gibi gençlik çalışmalarında bulunan kurumlarda yer alan ve/veya gönüllü proje eğitmeni olma motivasyonuna sahip, bilgisayar kullanma becerisi olan ve kodlama konularına yönelik çocuklara eğitim verme motivasyonuna sahip, 15-30 yaşları arasındaki proje illerinden yaşayan gençlerin eğitmen eğitimine başvurmasını bekliyoruz.
Eğitmenlerin sorumlulukları nelerdir?
Gönüllü eğitmenlerden proje ekibiyle iş birliği içerisinde çalışarak aldıkları eğitmen eğitimi doğrultusunda yerel eğitimler vermeleri, BTK bünyesinde oluşturulan kodlama sınıfında 3 aylık bir program dahilinde dönüşümlü olarak hafta sonları çocuklara eğitimler vermeleri ve eğitimlerini raporlamaları beklenmektedir. Ayrıca yaşadığı ilde projenin tanıtım faaliyetlerinin yürütülmesi ve projenin elçiliğini yapması beklenmektedir.
Sorularınız için bilisim@habitatdernegi.org adresine mail atabilirsiniz.