Yarını Kodlayanlar Projesi Çocuklara Siber Zorbalık Eğitimi Verecek Gönüllü Eğitmenlerini Arıyor!

Habitat Derneği ve Türkiye Vodafone Vakfı ortaklığında yürütülen Yarını Kodlayanlar Projesi kapsamında, 7-14 yaşları arasındaki çocuklara yönelik olarak düzenlenen Siber Zorbalık eğitimini verecek gönüllü eğitmenler için çevrim içi Eğitmen Eğitimi düzenliyoruz.   

Sen de bu eğitimi alıp çocukların dijital dünyada daha güvenli dolaşmasını sağlamak ve siber zorbalığa karşı yapılabilecekleri hakkında onları bilinçlendirmek için yardımcı olmak istiyorsan HEMEN BAŞVUR! 

Eğitim İçeriği 

  • Siber Zorbalık Tanımı ve Çeşitleri
  • Dijital alandaki şiddet içeren içerikler
  • Maruz kalınan siber zorbalık
  • Bu zorbalığın fiziksel ve ruhsal sonuçları
  • Zorbalığa karşı yapılabileceklerimiz
  • Dijital Haklar
  • Kişisel Veriler

Kimler eğitmen olabilir? 

Proje gönüllü eğitmeni olma konusunda yüksek motivasyona sahip, temel teknoloji bilgisi olan ve/veya teknolojiyi takip eden ve çocuk hakları konusunda bilgi sahibi, çocuklarla iletişimi kuvvetli ya da bu konuda istekli, projeye zaman ayırabilecek, sorumluluk sahibi, sunum becerisi kuvvetli, yaptığı çalışmayı raporlayabilecek, meraklı ve öğrenmeye açık 18 yaş üstü bireyler başvuruda bulunabilirler.  

Eğitmenlerin sorumlulukları nelerdir? 

Gönüllü eğitmenlerden beklenen, proje ekibiyle iş birliği içerisinde çalışarak aldıkları Eğitmen Eğitimi doğrultusunda belirli aralıklarla eğitim vermeleri, eğitim raporlamasını düzenli bir şekilde yapmaları ve diğer Habitat gönüllü eğitmenleriyle iletişimde olmalarıdır. Bunlara ek olarak, gönüllü eğitmenlerden Habitat Derneği’nin ve projenin tanıtım faaliyetlerini yürütmeleri ve projenin elçiliğini yapmaları beklenmektedir.  

Not: Eğitim vereceğim çocukları nasıl bulacağım diyorsan, hiç korkma! İnisiyatif alarak onlara kendin ulaşabilirsin veya Habitat Derneği olarak bizler sana destek olabiliriz. 

Eğitmen Eğitimi’nin detayları nelerdir? 

  • Çevrim içi gerçekleşecek eğitimimiz ücretsizdir. Eğitimin linki katılımcıların başvurularını yapmış oldukları e-mail adreslerine gönderilecektir. Eğitim sonunda katılımcılara katılım belgesi verilecektir. 
  • Eğitimimiz 2 gün boyunca Zoom uygulaması üzerinden gerçekleşecektir. Eğitimin tamamına katılmak ve eğitimi kamera açık şekilde dinlemek gerekmektedir. 

Eğitim Tarihi ve Süresi: 18 – 19 Şubat 2023

Son Başvuru Tarihi: 12 Şubat 2023

Eğitmen eğitimi sürecine dair her türlü sorunuzun cevabını almak için asenaarslan@habitatdernegi.org adresine e-posta atabilirsiniz.

Proje Hakkında  

Türkiye’nin dijital dönüşümüne öncülük etmek amacıyla yola çıkan Yarını Kodlayanlar Projesi, 7-14 ve 14-18 yaş arasındaki öğrencilerin kodlama, elektronik, 3D tasarım, robotik, siber zorbalık ve yapay zeka gibi alanlarda farkındalık ve yetkinlik seviyesini artırmaya yönelik eğitimler veriyoruz. Türkiye Vodafone Vakfı ve Habitat Derneği ortaklığında yürütülen proje, çocukların sadece teknoloji tüketicisi olmayıp algoritma geliştirme yeteneklerini artırarak yeni teknoloji ve dijital eserler üretmeleri konusunda onları desteklemeyi amaçlamaktadır. Tüm Türkiye’de verilen eğitimlerde çocuklarımıza, hayal güçlerini harekete geçirecek ve onları yaratıcı düşünmeye motive edecek 4 temel değeri aşılamayı hedefliyoruz: “Hayal et, Tasarla, Yap, Paylaş“

Benzer Yazılar