“Yarını Kodlayanlar” projesi iş birliği protokolü imzalandı

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü ile Habitat Derneği ve Türkiye Vodafone Vakfı ortaklığında 14 Şubat 2020 tarihinde “Yarını Kodlayanlar” projesine yönelik iş birliği protokolü imzalandı.

Türkiye genelinde 7-14 yaş grubundaki çocukların temel ve orta seviye kodlama becerilerini geliştirmek, yenilikçi fikirler üretmelerini sağlamak ve bu fikirlerin odağında temel teknolojik çözümler üretmelerini desteklemek amacıyla imzalanan protokol kapsamında, EBA Mesleki Gelişim alanı altında “Yarını Kodlayanlar” proje grubu açıldı.

Projede yer alan öğretmenler için oluşturulan paylaşım platformuna bilgisayarsız kodlama ve algoritmik düşünme etkinlikleri yüklendi. Proje kapsamındaki 38 öğretmene İstanbul’da bilgisayarsız kodlama, algoritmik düşünme ve scratch eğitimleri verildi.

Protokol kapsamında; İstanbul, Trabzon ve Ankara illerinde yapay zekâ odaklı merkezler kurulacak ve bu illerde lise düzeyinde eğitim veren 20 bilişim teknolojileri öğretmenine yönelik yapay zekâ odaklı kodlama eğitimleri verilecek. Ayrıca farklı illerde ilkokul, ortaokul düzeyinde eğitim veren 40 bilişim teknolojileri ve sınıf öğretmenine yönelik kodlama eğitmen eğitimleri gerçekleştirilecek.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Benzer Yazılar