Yarını Kodlayanlar Sosyal Hayata Destek Projesi Gezici Çadır Yollarda!

Türkiye Vodafone Vakfı ile hayata geçirdiğimiz Yarını Kodlayanlar Sosyal Hayata Destek Projesi kapsamında, afetten etkilenen 11 ildeki kırsal alanlara gezici çadırımız ile teknolojiyi götürüyoruz. Kırsal alanlarda meydan, kahve, okul ayırt etmeden çocuklarla buluşuyor, kodlama ve sanal gerçeklik eğitim ve etkinlikleri düzenliyoruz.

Bugüne kadar 70’ten fazla lokasyonda 12.000 çocuğa ulaştık. Nisan ayına kadar 20 bin çocuğa erişmiş olmayı hedefliyoruz.

Kalplerindeki Sevgiyi Hissetmek / Şanlıurfa

" Ben Zeynep. Harran Üniversitesi sosyoloji mezunuyum ve İstanbul Üniversitesi çocuk gelişimi üçüncü sınıfım. Üniversite yıllarımda birçok sivil toplum kuruluşlarında çocuklar, göçmenler ve yetişkinlerle beraber birçok farklı alanlarda çalışmalar yaptım. Türkiye Vodafone Vakfı ve Habitat Derneği’nin Yarını Kodlayanlar Projesi Urfa'da uygulanmaya geçileceğini duyunca kalbimi mutluluk ve heyecan sardı. Hem kendimi geliştirip hem de çocuklara katkı sağlayacağım projede gönüllü olarak yer almayı çok istedim ve bu fırsatı yakalama şansı buldum. Geçirmiş olduğum bu iki günde yapmış olduğumuz eğitimler, sanal gerçeklik gözlüğü ve farklı etkinliklerle çocukların kalplerine dokunma imkanı bulduk ve çok güzel hikayeler biriktirdim. İlk günde sabahın erken saatlerinde köy okulumuza gitmek için yola çıktık. Oraya ulaştığımızda minik kalpleri kocaman olan çocuklar bizi alkışlayarak karşıladı. Hayatlarında ilk defa sanal gerçeklik gözlüğü gören çocuklar çok mutlu ve heyecanlı bir şekilde, sabırla sanal gerçeklik gözlüğüne bakmak için beklediler. Gözlerindeki heyecan ve mutluluk her şeye değerdi. Ardından getirdiğimiz robotları çocuklara anlattık, hiç yorulmadan sıkılmadan büyük bir hayranlıkla izlediler bizleri, daha sonra eşleştirme kartları ile günü bitirdik. Günümüz o kadar güzel geçti ki çocuklar oradan ayrılmamızı bile istemediler. İkinci gün de yine sabahın erken saatlerinde yola çıktık. Bizleri bekleyen miniklerimiz ve köy halkı vardı. O kadar sıcak bir şekilde karşılandık ki sanki ilk buluşmamız değildi, gönül bağıyla bağlanmış gibiydik adeta. Sonrasında çocuklara sanal gerçeklik gözlüğünü anlattık. Tüm çocukların tek tek denemelerine fırsat vermiş olduk. Ama bu sefer sadece minikler yoktu köy halkından bazı amcalar da denemek istedi, onlar denerken çocuklar kocaman kahkahalarıyla eşlik ettiler. Ardından robotlarımızı tanıttık ve eşleştirme kartlarımızla günü bitirdik. Geriye tatlı bir yorgunluk kaldı. Bu güzel huzur veren ortamda bulunduğum için çok şanslıyım ve o güzel iki günü hiç unutmayacağım. Kendileri minik kalpleri kocaman olan çocuklarla tanışma fırsatı sağladığınız için çok teşekkür ederim. İyi ki Yarını Kodlayanlar. "

Benzer Yazılar