Kadın İçin Teknoloji

Kadınların ekonomik ve sosyal hayata katılım sağlaması için gerekli olan teknoloji entegrasyonunu gerçekleştirmek üzere 2007 yılında Teknosa ve Habitat Derneği ortaklığında hayata geçirilen Kadın için Teknoloji Projesi, Türkiye’nin farklı bölgelerinde kadınlara ücretsiz teknoloji eğitimleri vermektedir. Habitat Derneği ve yerel kurumların iş birliğiyle yürütülen proje kapsamında verilen ücretsiz teknoloji eğitimleri sayesinde 65 ilde bugüne kadar 18 binden fazla kadına ulaşılan proje, kadınların teknoloji ile yakınlaşmasında önemli bir rol oynamıştır. Söz konusu eğitimler içerisinde bilgisayar temel kavramları ve kullanım alanları, E-Hizmetler, Sosyal Medya, Güvenli İnternet Kullanımı ve Dijital Okuryazarlık konuları yer almaktadır. Eğitim sonunda kadınlar, ilgi alanlarına göre internet ve sosyal medya platformlarını etkin şekilde takip edebiliyor, bu mecraları işleriyle alakalı olarak kullanabiliyor ve çocukları başta olmak üzere tüm dünya ile iletişimlerini artırabiliyorlar.

Kadın İçin Teknoloji
Başvuru
Proje Ortakları & Destekleyiciler
  • Habitat Derneği
  • TeknoSa
Ödül & Başarı

2013 yılında da Avrupa Komisyonu, CSR Europe ve Business in the Community – Kurumsal Sosyal Sorumluluk Ödülleri, “Kurumsal Fayda” ödülünü almaya hak kazanmıştır.

Proje İlleri

Adana, Gaziantep, Kars, Kocaeli, Konya, Sinop, Uşak.

Güncel Durum

50 Gönüllü Eğitmen