Dijital Dönüşüm

Solve for Tomorrow

Habitat Derneği ve Samsung Türkiye iş birliğiyle yürütülen Solve for Tomorrow(Yarın İçin Çözümler); bilim, teknoloji, mühendislik ve matematik (STEM) alanlarına olan ilgiyi ve yeterliliği artırmak için hazırlanmış olup, 8-12. sınıftaki öğrencilerin tasarladığı teknolojik çözümlerin toplumun ve çevrenin gelişimine sağladığı pozitif etkiyi göstermeyi amaçlamaktadır.

Katılımcılar Hangi Alanlarda Proje Geliştirmelidir?

Solve for Tomorrow programı bir yarışma sürecini de içeriyor. Solve for Tomorrow yarışması katılımcılarından STEM’i aktif ve etkin bir şekilde kullanarak, “İnsanlık” ve “Gezegenimiz” temaları etrafında aşağıdaki başlıklar özelinde projeler geliştirmeleri beklenmektedir.

Yarışmaya katılmak isteyenler aşağıdaki başlıklar özelinde projeler geliştirebilirler:

İnsanlık

• Sağlık ve Refah
  • Çeşitlilik, Eşitlik ve Kapsayıcılık
  • Herkes İçin Erişilebilirlik
  • Nitelikli Eğitim

Gezegenimiz

• İklim Eylemi
  • Döngüsel Ekonomi
  • Temiz ve Yenilenebilir Enerji
  • Afet Odaklı Çözümler

Kimler Katılabilir?

Bilim, teknoloji, mühendislik ve matematik (STEM) alanında projeler üreterek, toplumun gelişimine fayda sağlamak isteyen 8-12. sınıflardaki tüm öğrenciler yarışmaya katılabilir.

Yarışma Aşamaları Nelerdir?

Solve for Tomorrow yarışması 3 aşamadan oluşuyor: İlk Tur, Yarı Final ve Final.

Yarı Final aşamasına kalan ekipler projelerini geliştirmeye yardımcı Tasarım Odaklı Düşünme Eğitimleri ve Mentorluk Desteği alıyor. Final aşamasına kalan ekiplere ise projelerine destek olmak amacı ile Uzman Mentor Desteği ve Etkili Sunum Teknikleri Eğitimi desteği sunuluyor.

Kazananlarını Bekleyen Ödüller!

Birinci olan ekibe, 100.000 TL değerinde Samsung Online Mağaza’da tüm ürünlerde geçerli hediye çeki verilecektir.

İkinci olan ekibe, 80.000 TL değerinde Samsung Online Mağaza’da tüm ürünlerde geçerli hediye çeki verilecektir.

Üçüncü olan ekibe, 50.000 TL değerinde Samsung Online Mağaza’da tüm ürünlerde geçerli hediye çeki verilecektir.

Solve for Tomorrow Yarışma Takvimi:

• Başvuru Dönemi: 26 Eylül – 16 Şubat
  • İlk Tur: Şubat – Mart