Solve for Tomorrow

Habitat Derneği ve Samsung tarafından yürütülen “Solve for Tomorrow” (Yarın İçin Çözümler) Yarışması; bilim, teknoloji, mühendislik ve matematik (STEM) alanlarına olan ilgiyi ve yeterliliği artırmak için hazırlanmış olup, 8-12. sınıftaki öğrencilerin tasarladığı teknolojik çözümlerin toplumun ve çevrenin gelişimine nasıl pozitif etki sağladığını gösteren bir yarışmadır.

Katılımcılardan Hangi Alanlarda Proje Geliştirmeleri Bekleniyor?

Yarışma katılımcılarından STEM’i (STEM; fen, teknoloji, matematik ve mühendislik alanların iç içe geçerek kullanıldığı, müfredatlar arası bir yaklaşım oluğ öğrencilerin fen ve matematik derslerinde öğrendiklerini günlük hayatta mühendislik ve teknoloji ile birlikte kullanmasını amaçlar.) aktif ve etkin bir şekilde kullanmaları beklenmektedir. Yarışmaya katılmak isteyen katılımcılar aşağıda başlıklar özelinde projeler geliştirmelidir:

• İklim Krizi
  • Yenilenebilir Enerji
  • Atık Yönetimi
  • Akıllı Şehir Uygulamaları

Yarışma Aşamaları Nelerdir?

Solve for Tomorrow yarışması 3 aşamadan oluşmaktadır. Ön elemeyi geçerek, yarı finale kalan ekipler Tasarım Odaklı Düşünme Atölyesi’ne katılarak, proje fikirlerini olgunlaştırma şansı yakalayacaklardır. ‘Tasarım Odaklı Düşünme’ yaratıcı ve uygulanabilir fikirler geliştirmenizi sağlayan 5 adımdan oluşuyor. Bu adımlar; empati kurma, problemi tanımlama, fikir geliştirme, prototip oluşturma ve test etme.
Yarı finale kalma başarısı gösteren 30 takıma ise finalde mentorluk desteği sağlanacaktır. Yarı Final aşamasına kalan takımlara ise mentorluk desteği sağlanmakta olup, bu aşamada jüriden en yüksek puanı alan takımlar Final aşamasına yükselmektedir. Finalde ise takımlar, alanında uzman jüri üyelerinin karışında projelerini sunar ve dereceye girmek için yarışır.

Kimler Katılabilir?

Bilim, teknoloji, mühendislik ve matematik (STEM) alanında projeler üreterek, toplumun gelişimine fayda sağlamak isteyen 8-12. sınıflardaki tüm öğrenciler yarışmaya katılabilir.

Kazananlarını Bekleyen Ödüller!

Birinci olan ekibe, 10.000 TL değerinde Samsung Online Mağaza’da tüm ürünlerde geçerli hediye çeki verilecektir.

İkinci olan ekibe, 7.500 TL değerinde Samsung Online Mağaza’da tüm ürünlerde geçerli hediye çeki verilecektir.

Üçüncü olan ekibe, 5.000 TL değerinde Samsung Online Mağaza’da tüm ürünlerde geçerli hediye çeki verilecektir.

Son Başvuru Tarihi: 30 Mart 2022

Solve for Tomorrow