Dijital Dönüşüm

Solve for Tomorrow

Habitat Derneği ve Samsung tarafından yürütülen Solve for Tomorrow (Yarın İçin Çözümler) Projesi bilim, teknoloji, mühendislik ve matematik (STEM) alanlarına olan ilgiyi ve yeterliliği artırmak için hazırlanmış olup, 8-12. sınıftaki öğrencilerin tasarladığı teknolojik çözümlerin toplumun ve çevrenin gelişimine sağladığı pozitif etkiyi göstermeyi amaçlamaktadır.

Katılımcılar Hangi Alanlarda Proje Geliştirmelidir?

Proje kapsamında gerçekleştirilen Solve for Tomorrow Yarışması’na başvuran katılımcılarından disiplinler arası bir yaklaşım olan STEM’i aktif ve etkin bir şekilde kullanmaları beklenmektedir. Öğrencilerin bilim ve matematik derslerinde öğrendiklerini, gündelik hayatta mühendislik ve teknolojiyle bir arada kullanması beklenmektedir. Bu doğrultuda onlardan toplumda karşı karşıya oldukları zorlukları aşmak ve riskleri ortadan kaldırmak için yaratıcı çözümler üretmeleri istenmektedir. Yarışmaya katılmak isteyenler aşağıdaki başlıklar özelinde projeler geliştirebilirler:

• Temiz ve Erişilebilir Enerji Üretimi ve Tüketimi
  • Akıllı ve Sürdürülebilir Şehir Uygulamaları
  • Atık Yönetimi ve Bilinçli Tüketim
  • İklim Eylemi

Kimler Katılabilir?

Bilim, teknoloji, mühendislik ve matematik (STEM) alanında projeler üreterek, toplumun gelişimine fayda sağlamak isteyen 8-12. sınıflardaki tüm öğrenciler yarışmaya katılabilir.

Yarışma Aşamaları Nelerdir?
Solve for Tomorrow Yarışması 3 aşamadan oluşmaktadır.
Ön Eleme aşamasını geçerek Yarı Final’e kalan ekipler, Tasarım Odaklı Düşünme Atölyesi’ne katılırlar. Yaratıcı ve uygulanabilir proje fikirlerini olgunlaştırma şansı yakalayacakları Tasarım Odaklı Düşünme Atölyesi, 5 aşamadan oluşan bir süreçtir. Bu adımlar; empati kurma, problemi tanımlama, fikir geliştirme, prototip oluşturma ve test etme olarak sıralanabilir.
Yarı Final’e kalma başarısı gösteren 30 ekibe mentorluk desteği sağlanacaktır. Yarı Final aşamasında projeleri ile jüriden en yüksek puanı alan ilk 10 takım Final aşamasına yükselmektedir.
Final aşamasında takımlar, alanında uzman jüri üyelerine prototipleriyle birlikte projelerini sunar ve dereceye girmek için yarışırlar.

Kazananlarını Bekleyen Ödüller!

Birinci olan ekibe, 30.000 TL değerinde Samsung Online Mağaza’da tüm ürünlerde geçerli hediye çeki verilecektir.

İkinci olan ekibe, 25.000 TL değerinde Samsung Online Mağaza’da tüm ürünlerde geçerli hediye çeki verilecektir.

Üçüncü olan ekibe, 20.000 TL değerinde Samsung Online Mağaza’da tüm ürünlerde geçerli hediye çeki verilecektir.

Son Başvuru Tarihi: 15 Ocak 2023

8-12. sınıf düzeyinde lise öğrencileri