Proje Hakkında
Türkiye’nin dijital dönüşümüne öncülük etmek amacıyla yola çıkan Yarını Kodlayanlar Projesi, 7-14 yaş arasındaki çocuklara kodlama bilinci aşılamayı hedefleyen bir eğitim programıdır. Türkiye Vodafone Vakfı ve Habitat Derneği ortaklığında yürütülen proje, çocukların sadece teknoloji tüketicisi olmayıp algoritma geliştirme yeteneklerini artırarak yeni teknoloji ve dijital eserler üretmeleri konusunda onları desteklemeyi amaçlamaktadır. Tüm Türkiye’de verilen eğitimlerde çocuklarımıza, hayal güçlerini harekete geçirecek ve onları yaratıcı düşünmeye motive edecek dört temel değeri öğretmeyi hedefliyoruz:
“Hayal et, Tasarla, Yap, Paylaş“.
81 ilde 7-14 yaş arasındaki çocuklara, 4 saat boyunca “Scratch” programlama dili eğitimleri veriyoruz. Bununla birlikte çocukların yaratıcı düşünme becerileri ile algoritmaya ve kodlamaya giriş yapmalarını sağlıyoruz. Tinkercad ile 3 Boyutlu Tasarım eğitimleri sonrasında eğitimi alan çocuklarla “Hackathon” etkinlikleri gerçekleştiriyoruz.
Lise öğrencileri ile Yapay Zeka Eğitimleri, Ebeveynler ile 21. YY Yetkinlikleri eğitimleri gerçekleştiriyoruz. Bu eğitimlerin yanında dezavantajlı bölgelerdeki okullarda açtığımız 30 teknoloji sınıfı ile çocukların teknolojiye erişimini arttırıyoruz. MIT Clubhouse ve CodeClub iş birlikleri ile hem farklı eğitim metodlarını hem de bilgisayarsız kodlama eğitimi içeriklerini yaygınlaştırıyoruz.
Yarını Kodlayanlar Projesi kapsamındaki eğitim içeriklerine ulaşmak için https://yarinikodlayanlar.com/ tıklayınız.
Scratch Nedir?
- 7-14 yaş aralığındaki ilkokul ve ortaokul öğrencileri
- 14-18 yaş aralığındaki lise öğrencileri
- Öğretmenler
- Habitat Derneği
- Türkiye Vodafone Vakfı
- Scratch Eğitimi
- Tinkercad Eğitimi
- Siber Zorbalık Eğitimi
- Yapay Zekâ Eğitimi
- 81 İl
2016 – devam ediyor
- Projeler ve İş Birliği: aliberkay@habitatdernegi.org
- Genel: yk@habitatdernegi.org