Yeşil Gezegen

Habitat Derneği ve Türkiye Vodafone Vakfı ortaklığında hayata geçirilen Yeşil Gezegen projesi kapsamında 7-14 yaş arası 1000 çocuğa çevre bilinci ve afet farkındalığı eğitimi vererek, çocuklarda çevre bilinci oluşturup içinde bulundukları Dünya’ya karşı bireysel ve toplumsal sorumlulukları hakkında farkındalık yaratılması amaçlanmaktadır. Yeşil Gezegen projesi kapsamında gerçekleştirilecek eğitimin bir diğer konusu olan afet eğitimiyle de çocukların afetlere karşı bilinçli olması afet öncesinde, afet sırasında ve afet sonrasında neler yapması gerektiği ile ilgili ufak bilgilendirmeler yapılacaktır. Gerçekleştirilen eğitimler sonrasında eğitimlere katılan çocuklar ile proje dönemi sonunda Kidathon etkinliği gerçekleştirilecektir. Çocukların çevre ve afete yönelik yaratıcı fikirlerini hayal güçleriyle birlikte ortaya koyması beklenecektir. Yarışma kapsamında dereceye giren katılımcılara da hediye çekleri verilecektir.

Eğitimlere kimler katılabilir?

7-14 yaş arasındaki tüm çocuklarımız eğitimlerimize katılacaktır. Ardından proje sonunda gerçekleştirilecek fikir maratonu etkinliğinde yer alabilir. Kidathon etkinliğine dair detaylar çok yakında yayınlanacaktır.

Yeşil Gezegen
Hedef Grup

7-14 yaş arasındaki ilkokul ve ortaokul öğrencileri

Proje Ortakları & Destekleyiciler