Dijital Dönüşüm

Dijitalde Hayat Kolay

proje-logo-dijitalde-hayat-kolay-768x576

Proje Hakkında

Dijitalde Hayat Kolay Projesi, sürdürülebilir ekonomik büyüme ve toplumsal kalkınma için temel itici güç olan bilişim teknolojilerinin herkes için erişilebilir olması hedefiyle yola çıkmıştır. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP), Habitat Derneği ve Türk Telekom ortaklığıyla hayata geçirilen proje, kapsayıcı iş modellerine Türkiye’den örnek gösterilen ilk proje olma özelliğine sahiptir.

Kadınların bilgi ve iletişim teknolojileri, e-hizmetler ve e-ticaret gibi konularda bilgi birikimlerini geliştirmeyi ve bu sayede iş dünyasına katılımlarını teşvik etmeyi amaçlayan proje kapsamında, dijital okuryazarlık ve dijital pazarlama eğitimleri verilmektedir. Dijital pazarlama eğitimini tamamlayan üretici ve girişimci kadınlar, projenin ikinci aşaması olan Tasarım Odaklı Düşünme Atölyesi’ne kabul edilmektedir. Son aşamada, esnaf ve esnaf muafiyeti bulunan üretici ve girişimci kadınlara işlerini geliştirmeler için mentörlük ve hibe desteği sağlanmaktadır.

• 18 yaş ve üzeri kadınlar
  • Habitat Derneği
  • Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB)
  • Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP)