Dijital Dönüşüm

Geleceğe Adım

Geleceğe Adım Proje Logosu

Proje Hakkında

Geleceğe Adım Projesi, Bridge to Türkiye Fund ve Habitat Derneği ortaklığında 2023 yılında hayata geçirilmiştir. Proje, Malatya’da depremden etkilenen 12-16 yaş arası çocuklar için finansal becerileri ve sosyal yaşam becerileri geliştirecek eğitimler vermeyi, psiko-sosyal destek grup terapileri ile iyileşmeye katkı sunmayı ve sosyal aktiviteler ile gelişimi teşvik etmeyi amaçlamaktadır. Eğitim programı ve atölyeler ile çocukların özgüven, duygusal farkındalık, empati ve dayanıklılık temeli kazandırılması hedeflenmektedir.

Malatya’da eğitmen eğitimi alan gönüllüler, fiziksel ve çevrim içi olmak üzere içerikleri yaygınlaştırmaktadır. Uzman psikologlar ile psiko-sosyal destek, çatışma dönüşümü ve sosyal arabuluculuk faaliyetleri yürütülerek grup terapisi uygulanmaktadır. Çocukların sosyal davranışlarını geliştirmelerine ve eylemlerinin başkalarını nasıl etkilediğini öğrenmelerine yardımcı olacak sanat terapisi, seramik, drama ve ritim atölyeleri, hikaye anlatımı ve film gösterimini içerecek şekilde çeşitli sosyal aktiviteler gerçekleştirilmektedir.

• Malatya’da depremden etkilenen 12-16 yaş arası çocuklar
  • Habitat Derneği