Paramı Yönetebiliyorum

Paramı Yönetebiliyorum Projesi, tüm Türkiye’de bireylere finansal kavramları anlama, kişisel mali kaynaklarını bütçeleme ve hayatları boyunca karşılarına çıkabilecek finansal ürün ve hizmetleri doğru kullanabilme konularında destek sunmayı amaçlayan bir finansal okuryazarlık eğitim programıdır. Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP), Habitat Derneği ve Visa Türkiye ortaklığında yürütülen proje, gençlerin sağlıklı bir finansal gelecek oluşturabilmeleri için doğru ve kontrollü harcama, birikim ve yatırım, borç yönetimi, finansal hak ve yükümlülükler gibi konularda bilinçlenmeleri hedefiyle, 2009 yılında yola çıkmıştır. Üye bankaların katılımıyla geliştirilen proje ilerleyen yıllarda çiftçiler, mavi yaka çalışanları, kadın kooperatifleri ve emeklileri de hedef kitlesine dahil ederek finansal okuryazarlık segmentini genişletmiştir.

Paramı Yönetebiliyorum
Hedef Grup
  • Bireyler İçin Finansal Okuryazarlık: Lise ve Üniversite Öğrencileri, Genç Yetişkinler
  • Girişimciler İçin Finansal Okuryazarlık: Girişimciler ve Girişimci Adayları
  • Çiftçiler İçin Finansal Okuryazarlık: Çiftçiler ve Çiftçi Adayları
  • Mavi Yaka Çalışanlar İçin Finansal Okuryazarlık: Mavi Yaka Çalışanlar
  • Kadın Kooperatifleri İçin Finansal Okuryazarlık: Kadın Kooperatifi Girişimcileri ve Adayları
  • Emekliler İçin Finansal Okuryazarlık: Emekliler
Uygulama Bağlantıları
Proje Ortakları & Destekleyiciler
  • Habitat Derneği
  • Visa Türkiye
  • Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP)
Uygulama Dönemi

2009 – devam ediyor

Müfredat
  • Bireyler İçin Finansal Okuryazarlık: Paranın Tarihi, Hayal ve Hedefler, Bütçe, Harcamalar, Borçlar, Birikim ve Yatırımlar, Banka Kartı, Tasarruf / İdare (?), Kutu Oyunu (?)
  • Girişimciler İçin Finansal Okuryazarlık: Paranın Tarihi, Girişimcilik Süreci, SWOT Analizi, Bütçe, Fizibilite, Gelir – gider tablosu, Nakit akış tablosu, Fonlama, Kaynaklar
  • Çiftçiler İçin Finansal Okuryazarlık: Kişisel Finansal Yönetim, Kayıt Tutma, Birikim ve Yatırımlar, Borçlar, Finansal Hizmet Sağlayıcıları, Çevrimiçi Finansal Yönetim, Risk Yönetimi, Finansal Güvenlik
  • Mavi Yaka Çalışanlar İçin Finansal Okuryazarlık: Finansal Okuryazarlık, Hedefler, Bütçe, Harcamalar, Borçlar, Birikimler, Finansal Tablo, Çocuklarla Finans, Finansal Güvenlik
  • Kadın Kooperatifleri İçin Finansa Okuryazarlık: Paranın Anlamı, Para Psikolojisi, Bütçe, Borçlar, Finansal Hizmet Sağlayıcıları, Finansal Özgüven, Finansal Planlama, Finansal Kaynaklar
  • Emekliler İçin Finansal Okuryazarlık: Kişisel Finansal Yönetim, Finansal Hatalar, Birikim, Yatırım, Çocuklarla Finans, Finansal Özgüven, Dijital Bankacılık, Dijital Güvenlik
Proje İlleri

81 il

Güncel Durum
2861 Gönüllü Eğitmen
Ekim 2009 tarihinden itibaren;
Bireyler için Finansal Okuryazarlık Eğitimleri 1524292 insana ulaştı.
Girişimciler için Finansal Okuryazarlık Eğitimleri 35202 insana ulaştı.
Mavi Yakalılar için Finansal Okuryazarlık Eğitimleri 22584 insana ulaştı
Çocuklar için Finansal Okuryazarlık Eğitimleri 3814 insana ulaştı.
Çiftçiler için Finansal Okuryazarlık Eğitimleri 256694 insana ulaştı.
Digital Immigrant/Native için Finansal Okuryazarlık Eğitimleri 7791 insana ulaştı.
Kadın Kooperatifleri için Finansal Okuryazarlık Eğitimleri 52 insana ulaştı.
Kadın Kooperatiflerine Destek Programı ile 14 kooperatif desteklendi.
Toplam: 1850429
Haftalık Gündem