Dijital Dönüşüm

Dijital Dünyana Beni Dahil Et

Proje Hakkında

Intel Türkiye, T.C. Milli Eğitim Bakanlığı, UNDP, Türkiye Bilişim Vakfı, Habitat Kalkınma ve Yönetişim Derneği ortaklığında, 2008 – 2009 yılları arasında uygulanan Dijital Dünyana Beni Dahil Et  Projesi, Türkiye’de sayısal uçurumun kapatılması için kamu, özel sektör, kalkınma ajansları ve sivil toplum örgütleri işbirliğiyle başlatılmış geniş kapsamlı ve uzun soluklu bir sayısal dönüşüm projesidir.

Proje kapsamında Benidahilet Sosyal Bilgi, İletişim ve paylaşım platformu oluşturuldu ve bu platform 21. yüzyılın dijital yetkinliklerine sahip gençler yetiştirmeyi hedefledi. 2020 yılında her üç meslekten birinin bilgi işçisi olacağı dünyamızda, küresel anlamda rekabet edebilecek üretken ve yaratıcı bir nesil yetiştirmek projenin başlıca hedeflerinden biri oldu.

Beni Dahil Et Platformu içerisinde öğrenci, öğretmen ve yerel gençlik meclisi temsilcileri tarafından yaratılan binlerce içerik yer aldı. Proje kapsamında faydalanıcılar bu içerikten portal üzerinden ya da 2,5 boyutlu bir sanal dünyada gezinerek yararlanmış ve istedikleri kişiler ile iletişim kurabildiler.

• Habitat Derneği
  • T.C. Milli Eğitim Bakanlığı
  • Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP)
  • Türkiye Bilişim Vakfı