Türkiye Vodafone Vakfı ve Habitat, Türkiye’nin dijital dönüşümüne öncülük etmek ve genç nesilleri eğitimle güçlendirerek kodlama bilincini yaymak için Yarını Kodlayanlar Projesi’yle bir araya geldi.
“Yarını Kodlayanlar” Projesi’ndeki eğitimler ile sadece “teknoloji tüketen değil”, aynı zamanda “teknoloji üreten” bir nesil yetiştirmeyi amaçlıyoruz. Gönüllü eğitmenlerimizin yönetiminde Türkiye’nin 81 ilinde 7-14 yaş arasındaki çocuklara, 4 saat boyunca MIT tarafından geliştirilen “Scratch” programlama dili eğitimleri veriyoruz.
Böylece çocukların yaratıcı düşünme becerileri geliştirmelerini, algoritmaya ve kodlamaya giriş yapmalarını sağlıyoruz. Eğitimlerin ardından bir günlük “Hackathon” etkinlikleri düzenleyerek çocuklarımıza takımlar halinde aynı ortamda belli bir sürede inovatif fikirlerini kodlara dökme imkânı sunuyoruz.
Siz de teknoloji üreten bir nesil yetiştirmeye katkıda bulunmak ve gönüllü eğitmenlerimiz arasında yerinizi almak istiyorsanız eğitmen eğitimlerine başvurmak için buraya tıklayınız.
Proje Eğitmen Eğitimi 19-22 Aralık 2019 tarihleri arasında gerçekleştirilecektir.
Katılımcıların yol, konaklama ve 3 öğün yemek masrafları proje tarafından karşılanacaktır.
SON BAŞVURU TARİHİ: 13 Aralık 2019
Kimler eğitmen olabilir?
Gönüllü proje eğitmeni olma motivasyonuna sahip, çocuklarla iletişimi kuvvetli ya da bu konuda istekli, projeye zaman ayırabilecek, temel teknoloji bilgisine sahip, teknolojiyi takip eden ve programlamaya ilgisi olan, analitik düşünebilen, sorumluluk sahibi, sunum becerisi kuvvetli, yaptığı çalışmayı raporlayabilme becerisi olan, meraklı ve öğrenmeye açık olan 15-30 yaşları arasındaki gençlerin eğitmen eğitimine başvurmasını bekliyoruz.
Eğitmenlerin sorumlulukları nelerdir?
Gönüllü eğitmenlerden, proje ekibiyle iş birliği içerisinde çalışarak aldıkları eğitmen eğitimi doğrultusunda yerel eğitimleri gönüllü olarak vermeleri, bir yıllık dönemde en az 300 çocuğa ulaşmaları, eğitim raporlamasını düzenli bir şekilde yapmaları ve illerinde yer alan Habitat gönüllü eğitmenleri ile iletişimde olmaları beklenmektedir. Ayrıca yaşadığı ilde projenin tanıtım faaliyetlerinin yürütülmesi ve projenin elçiliğini yapması beklenmektedir.
Sorularınız için arda@habitatdernegi.org adresine mail atabilirsiniz.[/vc_column_text][vc_btn title=”Başvurmak için tıklayınız.” style=”outline” color=”danger” align=”center” button_block=”true” link=”url:https%3A%2F%2Fform.jotform.com%2F93332568298974||target:%20_blank|”][/vc_column][/vc_row]