Küresel Para Haftası; çocukların ve gençlerin finansal konularda farkındalıklarını geliştirecekleri faaliyetlerin gerçekleştirildiği Mart ayının son haftası kutlanan bir farkındalık haftasıdır. Amaç; çocuklara ve gençlere temel finansal okuryazarlık bilgisinin eğlenceli ve katılımcı yöntemler kullanarak verilmesidir. Her yıl tüm dünyadan yüzlerce sivil toplum kuruluşu, üniversite ve liseler farkındalık oluşturmak için bir araya geliyor, gelecek nesillerin finansal konularda bilinçlenmelerinin ve finansal kararlarını daha doğru verebilmelerinin yollarını arıyor.

Habitat Derneği olarak Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) ve Visa Türkiye iş birliğinde yürüttüğümüz Paramı Yönetebiliyorum Projesi kapsamında her yıl “Küresel Para Haftası”nın Türkiye’de kutlanması, çocuk ve gençlere finansal okuryazarlık bilgisinin aktarılması için gönüllü eğitmenlerimiz ile birlikte binlerce kişiye eğitim veriyoruz.

Global Money Week kapsamında gerçekleştireceğimiz etkinliklerimizin detaylarını aşağıda görebilirsiniz.

#GMW2021 #LearnSaveEarn #paraniyonet