Dijitalde Hayat Kolay Projesi Gönüllü Eğitmenlerini Arıyor!

[vc_row][vc_column][vc_column_text animation_delay=”0″]Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP), Habitat Derneği ve Türk Telekom ortaklığında yürütülen Dijitalde Hayat Kolay Projesi gönüllü eğitmenlerini arıyor!

Sen de kadınların günümüz dijital dünyasını yakalamak üzere gerekli bilgi ve iletişim teknolojileri, e-hizmetler ve e-ticaret gibi konularda bilgisini artırarak toplumsal ve ekonomik hayata daha aktif ve eşit katılabilmesine katkıda bulunmak istiyorsan 17-20 Mart 2022 tarihlerinde gerçekleşecek Eğitmen Eğitimi’ne HEMEN BAŞVUR!

Dijitalde Hayat Kolay Projesi Eğitmen Eğitimi “Dijital Okuryazarlık” ve “Dijital Pazarlama” alanlarında gerçekleştirilecektir.

Kimler eğitmen olabilir?

• Gönüllü eğitmen olma motivasyonuna sahip,
  • Projeye zaman ayırabilecek,
  • Teknoloji bilgisi ile sunum ve iletişim becerisi olan,
  • Verdiği eğitimleri raporlayabilecek,
  • Meraklı ve öğrenmeye açık,
  • İlgili bölümlerden mezun ve/veya eğitimine devam eden üniversite öğrencileri ile 18 yaş ve üzeri bireylerin eğitmen eğitimine başvurmalarını bekliyoruz.

81 ilden gelen başvuruların kabul edileceği eğitmen eğitimi genel değerlendirmelerinde cinsiyet dengesi ve bölgesel dağılım gözetilecek ve başvuru durumuna göre kadın adaylara öncelik tanınacaktır. Başvuru inceleme sürecinde gönüllü eğitmen adayının eğitim içerikleriyle ilgisi ve bu alanda tecrübesi göz önünde bulundurulacaktır.

Eğitmen eğitimimiz 17-20 Mart 2022 tarihlerinde yüz yüze ve pandemi kurallarına uygun bir şekilde gerçekleşecektir, kontenjan sınırlıdır. Eğitmen eğitiminin gerçekleştirileceği şehir yalnızca kabul edilen katılımcılara açıklanacaktır.

Eğitmenlerin sorumlulukları nelerdir?

Gönüllü eğitmenlerden beklenen;

• Proje ekibiyle iş birliği içerisinde çalışarak eğitimler planlamak,
  • Eğitim içeriğini hedef kitleye ulaştırmak,
  • Yerel iş birliklerinin oluşturulmasına destek olmak (STK, öğrenci toplulukları, kooperatifler, yerel yönetimler vb.),
  • Bir yıllık dönemde en az 150 kadına ulaşmak,
  • Gerçekleştirdiği eğitimleri proje ekibine raporlamak,
  • Çevrim içi ve yüz yüze proje faaliyetlerinin yaygınlaştırılmasını sağlamak,
  • Habitat gönüllü eğitmenleri ile iletişimde olmak,
  • Dijital platformlar dışında yaşadığı ilde projenin eğitim dışı faaliyetlerinin yürütülmesine destek olmak ve projenin savunuculuğunu yapmak.

Eğitim vereceğim kitleyi nasıl bulacağım diyorsan, hiç korkma! İnisiyatif alarak onlara kendin de ulaşabilirsin ya da Habitat Derneği olarak bizler de sana destek olabiliriz.

Eğitmen eğitimi detayları nelerdir?

• Eğitimimiz yüz yüze ve pandemi kurallarına uygun bir şekilde gerçekleşecektir.
  • Katılımcıların konaklama, yeme içme ve ulaşım masrafları tarafımızdan karşılanacaktır. Otel bilgisi ve eğitim programı seçilen katılımcılara e-posta yoluyla iletilecektir.
  • Eğitimimiz Covid-19 salgını önlemleri gözetilerek organize edilecektir. Ayrıca katılımcılardan HES kodu, aşı kartı veya 48 saat öncesinde yapılmış PCR test bilgisi talep edilecektir.
  • Program boyunca sosyal mesafe, maske kullanımı ve hijyen kurallarına dikkat edilecektir.
  • Alınacak yeni tedbirler ve kısıtlamalar çerçevesinde katılımcılardan bazı ek önlemler talep edilebilir ve/veya etkinliklerin yöntemi değiştirilebilir.

Son Başvuru Tarihi: 6 Mart 2022, saat 23.59

Eğitime dair her türlü sorunun cevabını almak için dijitaldonusum@habitatdernegi.org adresine mail atabilirsin.