ENTREPRENEURSHIP WORLD CUP TÜRKİYE FİNALLERİ YAKLAŞIYOR!

[vc_row][vc_column][vc_column_text animation_delay=”0″]GLOBALDE 1 MİLYON DOLAR PARA ÖDÜLLÜ

BU YIL ULUSAL FİNALİSTLER MADDİ VE AYNİ SPONSORLAR TARAFINDAN SÜRPRİZ ÖDÜLLERLE DE DESTEKLENECEKLER.

 

Girişimcilik Dünya Kupası (Entrepreneurship World Cup-EWC) için son başvurulara sayılı günler kaldı. Ulusal finalistler globalde toplam 1 milyon dolar ödül için yarışacaklar. Habitat Derneği idari yönetiminde, GEN Türkiye Ulusal Organizatörlüğünde gerçekleştirilen EWC Türkiye, fikri olan bir girişimciden girişimini ölçeklendirmeyi hedefleyen her seviyedeki girişimciyi destekleyecek.

 

Girişimcilik Dünya Kupası Misk Global Forum, Global Girişimcilik Network’ü (GEN) ve Global Eğitim ve Liderlik Vakfı stratejik ortaklığında girişimleri ödüllendirmek ve teşvik etmek amacıyla bu sene 3. kez düzenleniyor. Türkiye’deki girişimleri Global Girişimcilik Network’ünün 178 ülkesindeki iyi örneklerle buluşturarak; Türkiye ekosistemiyle global girişimcilik ekosistemi arasında köprü görevi görmeyi hedefleyen GEN Türkiye, yarışmanın Türkiye’deki yerel organizasyonundan sorumlu.

 

Yarışmaya başvuran girişimcileri online eğitimler, mentorlük ve para ödülü gibi fırsatlarla birlikte global bir platformda dünyanın 200 ülkesindeki girişimciler ve ekosistem uzmanlarıyla tanışma fırsatı bekliyor. Bu yıl ulusal finalistler maddi ve ayni sponsorlar tarafından sürpriz ödüllerle de desteklenecekler. Tüm dünyada her aşamadan girişimin başvuruda bulunabileceği EWC Ödülleri’ne son başvuru tarihi 27 Haziran 2021 olacak ve Türkiye finali ise 13 Temmuz 2021 tarihinde gerçekleştirilecek.

 

GEN Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı ve Yemeksepeti CEO’su Nevzat Aydın: Ülkemizde hayallerine güvenen ve çalışkan genç girişimciler için çok değerli fırsatlar mevcut. Ayrıca, yeni nesil girişimcilerin önü ve vizyonları bu fırsatlarla daha da açık. Şimdiki girişimciler daha global olmaya odaklılar ve olmalılar da. Bizler de bu durumun farkındayız ve 178 ülkede örgütlü “Global Entrepreneurship Network’ünün ülkemizdeki ayağı olan GEN Türkiye çatısı altında tüm heyecanla çalışmalarımıza devam ediyoruz. İnanıyoruz ki GEN Türkiye Global girişimcilik ekosistemiyle ülkemizdeki ekosistem arasında köprü görevi üstlenirken Türkiye’deki girişimcilik ekosistemini daha dinamik hale getirecek. GEN Türkiye olarak bizler için bir diğer önemli husus Türkiye’de gelecek vaat eden girişimcileri ve girişimleri belirleyip onların desteklenmesi, finansmana ulaşmalarının kolaylaştırılması için çalışmak. Bu bağlamda GEN Türkiye çatısı altında düzenlediğimiz EWC Türkiye yarışmasının tüm girişimciler için çok önemli bir fırsat olduğunu düşünüyorum. Fikirlerine ve hayallerine güvenen girişimciler için organize edilen Girişimcilik Dünya Kupası’nda hem Türkiye finalinde jüri üyesi olarak yer almaktan, hem de 500.000 TL’nin üzerindeki maddi desteğe Yemeksepeti olarak katkıda bulunmaktan büyük heyecan duyuyorum! Fikir, erken ve büyüme aşamasında yer alan bütün girişimcilerimizi bu yarışmaya başvurmaya davet ediyorum.

 

GEN Türkiye Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Habitat Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Sezai Hazır: İçinde bulunduğumuz bilgi çağında iş dünyası ve toplumların dönüşüm hızı hemen hemen her alanda hiç görmediğimiz boyutlara ulaşmış durumda ve kaldıraç etkisi geçmişe kıyasla çok çok yüksek. Ekonomik ve toplumsal hedeflere ulaşılabilmesi için girişimcilik kasımızın inovatif bir bakış açısıyla güçlenmesi için girişimci sayısını ve niteliğini artırmak için bireysel adımlar ve disiplinler arası iş birliği çok önemli. Habitat Derneği olarak idari yönetimini üstlendiğimiz, pek çok uluslararası organizasyona ev sahipliği yapacak olan GEN TÜRKİYE çatısı altında şu anda EWC Girişimcilik Dünya Kupası EWC (Entrepreneurship World Cup) yarışmasının yerel organizatörlüğünü yürütüyoruz. Bu yıl ulusal finalistler maddi ve ayni sponsorlar tarafından sürpriz ödüllerle desteklenecekler. Pandemi sonrası girişimcilik ekosistemindeki fırsatlar, ekosistemi geliştirme yöntemleri, sivil toplumun girişimcilik mekanizmalarındaki katkısı ve rolü çok önemli. Küresel girişim ekosistemine ulaşmak Türk girişimcilerin dünyayla rekabet gücünü artıracak, girişimcilik kaslarını geliştirerek ekosistemin güçlenmesini sağlayacaktır.

 

Hangi girişimler başvuruda bulunabilir?

EWC ‘ye 3 farklı aşamada başvuru kabul ediliyor. Fikir Aşaması Girişimleri kategorisinde ekibin ve ilk ürünün oluşturulduğu girişim başvuruları kabul ediliyor. Erken Aşama Girişimleri kategorisinde, ürün geliştirme, pazar-ürün uyumu ve erken gelir akışı sağlayan girişimlerin başvuruları alınıyor. Büyüme Aşaması Girişimleri kategorisinde ise müşteri sayısını ve gelirini ölçeklendiren, A serisi yatırım alan ve son 3 yıldır gelirleri düzenli olarak artan girişimlerin başvuruları kabul ediliyor.

 

Türkiye Ulusal Finalistleri ve Global Finalistler Ödüllendiriliyor

Bu yıl EWC Türkiye Ulusal Finalistleri sürpriz ödüllerden faydalanma fırsatı yakalıyor. Ulusalda 500.000 Türk Lirası üzerinde maddi ödül ve mentorluk, ofis desteği, cloud ve ad kredisi gibi ayni ödüller sunulacak. Coca Cola, Google, İstanbul Portföy, Maçkolik, Trendyol, Yemek Sepeti ulusal finalistler için maddi sponsorluk desteği sağlarken; Facebook, Kolektif House ve Oracle da EWC Türkiye’nin ayni sponsorları arasında yer alıyor.

 

Ulusal finalistler globalde toplam 1 milyon $ nakit ödül için yarışma fırsatı yakalıyor. EWC Şampiyonu 500.000 dolar ile ödüllendirilirken ikinci 250.000 dolar, üçüncü 100.000 dolar ile mükafatlandırılıyor. Aşama Ödülleri’nde, Fikir Aşaması, Erken Aşama ve Büyüme Aşaması kategorilerinde kazananlara 50.000 dolar ödül veriliyor. Özel Ödül ise Sosyal Girişim dalında veriliyor. Global Finalistler için EWC 2021 Hizmet Ödülleri kapsamında 750.000 dolar değerinde ödül veriliyor. EWC Ödülleri’nde global finalist olan her girişim başvurusu ise 100.000 dolar değerinde hizmet ödülüne sahip oluyor.

 

Şubat 2021 tarihinden bu yana başvuruların toplandığı yarışmaya son başvuru tarihi 27 Haziran. Yarışmaya başvurmak ve detaylı bilgi almak için genturkiye.org web sitesini ziyaret edebilirsiniz.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Benzer Yazılar