GİRİŞİMCİLİK DÜNYA KUPASI (EWC) TÜRKİYE ULUSAL FİNALİ GERÇEKLEŞTİ

[vc_row][vc_column][vc_column_text animation_delay=”0″]Habitat Derneği İdari Yönetimindeki GEN Türkiye Ulusal Organizatörlüğünde Yürütülen Girişimcilik Dünya Kupası (Entrepreneurship World Cup-EWC)  Türkiye Ulusal Finali Gerçekleşti. Bu Yıl Ulusal Finalistler Sponsorların Desteğiyle Sürpriz Ödüllerden Yararlanma Fırsatı Yakaladı.  Girişimler EWC 100’e Girmeye Hak Kazanırlarsa Globalde Türkiye’yi Temsil Edecekler.

Girişimcilik Dünya Kupası Misk Global Forum, Global Girişimcilik Network’ü (GEN) ve Global Eğitim ve Liderlik Vakfı stratejik ortaklığında girişimleri ödüllendirmek ve teşvik etmek amacıyla bu sene 3. kez düzenlendi. Türkiye’deki girişimleri Global Girişimcilik Network’ünün 178 ülkesindeki iyi örneklerle buluşturarak; Türkiye ekosistemiyle global girişimcilik ekosistemi arasında köprü görevi görmeyi hedefleyen GEN Türkiye, yarışmanın Türkiye’deki yerel organizasyonundan sorumlu.

Girişimcilik Dünya Kupası, fikir aşamasından ölçek büyütmeye kadar her seviyedeki girişimciyi, yolculuklarında bir sonraki aşamaya ulaşmalarına yardımcı olan bir program. EWC girişimcilere; yatırımcılarla buluşabilecekleri, online eğitim, mentorluk ve para ödülü gibi fırsatlardan yararlanabilecekleri global bir programa erişim imkanı veriyor.

Girişimcilik Dünya Kupası’na Türkiye’den toplamda 301 başvuru yapıldı ve 7 Girişim EWC Türkiye Finali’ne katılmaya hak kazandı. 13 Temmuz günü GEN Türkiye Youtube kanalından canlı olarak gerçekleştirilen, Nevzat Aydın, Ali Sabancı, Cem Sertoğlu, Hande Çilingir, Sencer Kutluğ, Ahu Serter ve Gökçe Kabatepe’nin jüri olarak yer aldığı ulusal finalde birinciliği Musixen, ikinciliği Pulpoar, üçüncülüğü Costifier girişimi kazanırken, girişimci kadın özel ödülüne hak kazanan girişim Bionova Biotechnology oldu.

Bu yıl EWC Türkiye Ulusal Finalistleri sürpriz ödüllerden faydalanma fırsatı yakaladı.

Finalistlere Ulusalda 500.000 Türk Lirası üzerinde maddi ödül ve mentorluk, ofis desteği, cloud kredisi gibi ödüller sunuldu. Coca Cola, Google, İstanbul Portföy, Maçkolik, Trendyol, Yemeksepeti ulusal finalistler için maddi sponsorluk desteği sağlarken; Facebook, Kolektif House ve Oracle da EWC Türkiye’nin ayni sponsorları arasında yer aldı.

Birinci  Girişim Musixen; 200.000 Türk Lirası, Kolektif House’tan bir yıllık ofis desteği, mentorluk, Oracle’dan 6000 dolar Cloud kredisi ile ödüllendirilirken, İkinci  Girişim Pulpoar; 120.000 Türk Lirası, mentorluk ve  Oracle’dan 4000 dolar cloud kredisi ile ödüllendirildi. Üçüncü Girişim Costifier; 80.000 Türk Lirası, mentorluk ve  Oracle’dan 2000 dolar cloud kredisine hak kazanırken, Girişimci Kadın Jüri özel ödülüne hak kazanan girişim Bionova Biotechnology ise 150.000 Türk Lirası ve mentorluk desteği ile ödüllendirildi.

Musixen:  Musixen, biletli etkinlikler, oyunlaştırılmış hediye, kişiselleştirilmiş videolar gibi çeşitli yöntemlerle sanatçılara maddi kazanç elde edebilme imkânı sağlarken, müzik ve eğlence severlerin de gerçek hayata çok yakın bir eğlence deneyimi yaşayıp sosyalleşebildikleri bir dijital performans platformudur.

Pulpoar: Perakende için entegre artırılmış alışveriş teknolojisi ve AR ticaret platformları geliştiriyor. Kullanıcılar ürünleri sanal olarak deneyebiliyor, bu sayede fiziksel test cihazlarına artık ihtiyaç duyulmuyor. Tester ürünleri ile yayılan bazı sağlık sorunlarının önüne geçiliyor, akıllı ekranlar kullanılarak yeni alternatif satış noktalarına izin verilip envanter ile ilgili maliyetler azaltılıyor.

Costifier: İmalat sektöründeki Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeler (KOBİ) tarafından üretilecek ürün için hızlı ve doğru (%90) maliyet tahminleri sağlayan bulut tabanlı bir yazılımdır.

Bionova Biotechnology: Bionova gıda endüstrisinin atık yönetimini sağlar ve katma değeri yüksek ürünlere dönüştürür. İthal edilen ve ulaşımı zor olan enzim ve yenilenebilir enerji olarak kullanımı yaygınlaşan biyoetanol üretimini gerçekleştirerek atıkların çevresel etkilerini azaltmayı hedefler. Gıda endüstrisine daha yeşil çözümler sunar.

Ulusal finalistler globalde toplam 1 milyon $ nakit ödül için yarışma fırsatı yakalıyor.

Ulusal Finalistler EWC 100’e girerek, Türkiye’yi Globalde temsil etmeye hak kazanırlarsa 1 Milyon Dolar nakit ve diğer milyonlarca dolarlık hizmet ve destek paketinden yararlanma fırsatı yakalayacaklar.  EWC Şampiyonu 500.000 dolar ile ödüllendirilirken ikinci 250.000 dolar, üçüncü 100.000 dolar ile mükafatlandırılıyor. Aşama Ödülleri’nde, Fikir Aşaması, Erken Aşama ve Büyüme Aşaması kategorilerinde kazananlara 50.000 dolar ödül veriliyor. Özel Ödül ise Sosyal Girişim dalında veriliyor. Globalde ilk yüz finalist için toplamda 75 milyon dolar değerinde ayni hizmet ödülü veriliyor. EWC Ödülleri’nde global finalist olan her girişim, başvurusu ise 100.000 dolar değerinde hizmet ödülüne sahip oluyor.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Benzer Yazılar