Kız Kardeşim Hibe Programı Başvuruları Başladı!

[vc_row][vc_column][vc_column_text animation_delay=”0″]Kız Kardeşim Projesi, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği, Habitat Derneği ve Coca-Cola Türkiye ortaklığında yürütülmektedir. Proje ile kadınların bölgesel ekonomik kalkınmada etkin rol almalarının sağlanması, ekonomik hayata katılımı konusunda gerekli bilgi-becerilerle donanarak toplumsal ve ekonomik konumlarının güçlenmesi amaçlanmaktadır. 2022 yılında proje 81 ilde 7.000 kadına ulaşmayı hedeflemektedir.

Kız Kardeşim Projesi Hibe Programı ile bugüne kadar 41 kadına iş geliştirme kapsamında toplam 1.040.000 TL’lik hibe desteği sağlamıştır. 2022 yılında da Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği, Habitat Derneği ve Coca-Cola Türkiye ortaklığında düzenlenecek Hibe Programı 4 aşama halinde gerçekleştirilecek. Online başvuruların tamamlanması ardından değerlendirme sürecini takiben bölgesel mülakatlar gerçekleşecek. Bölgesel mülakatı başarıyla geçen girişimci kadınlar Hibe Programı Eğitim Kampı’na katılarak kamp müfredatlarını içeren bir eğitim alacak. Eğitim sonunda gerçekleşecek final değerlendirmelerini başarıyla tamamlayan 60 girişimci kadın iş geliştirme hibesiyle desteklenecek ve projenin finansal kurum iş birliği kapsamında Akbank’ın avantajlı destek paketlerinden yararlanacaktır.

A. Amaç:

Kız Kardeşim Projesi kapsamında 60 kadının işletmelerinin desteklenmesi, görünürlüklerinin, faaliyetlerinin ön plana çıkarılması ve sosyo-ekonomik konumlarının güçlenmesine katkı sağlanması amaçlanmaktadır.

İmalat, yeme & içme, bilgi ve iletişim, konaklama ve yiyecek hizmetleri sektöründe yer alan girişimci kadınların işlerini geliştirebilmesine katkı sunmak ve markalaşma desteği sağlanması için her bir kadına 50.000 TL olacak şekilde program kapsamında 60 kadına toplamda 3.000.000 TL’lik hibe desteği sağlanacaktır.

Kız Kardeşim Hibe Programı Eğitim Kampı; girişimci kadınların işlerini geliştirmesine katkı sunacak ve markalaşma desteği sağlayacaktır. Girişim hikayelerinin ortaya çıkarılmasının yanı sıra eğitim ile desteklenmeleri sağlanacaktır.

B. Uygulama:

Kız Kardeşim Hibe Programı 3 aşamadan oluşmaktadır.

1. Aşama: Girişimci kadınlar online olarak başvurularını gerçekleştirdikten sonra teknik elemeden geçecekler.

2. Aşama: Bölgesel mülakatlarda en yüksek puanı alan 120 katılımcı, Hibe Programı Eğitim Kampı’na davet edilecek. 2 gün sürecek olan kampta iş geliştirilmesine yönelik hızlandırıcı eğitimler verilecek.

3. Aşama: Hibe Programı Eğitim Kampı’nın ardından final mülakatı gerçekleştirilecektir. Final jüri değerlendirmesinde, hibe alma kriterlerine göre en yüksek puanı alan 60 kadın, iş geliştirme hibesi almaya hak kazanacaktır. Final mülakatı sonrasında 60 girişimci kadın ödül töreniyle duyurulacaktır.

Kimler Başvurabilir?

  • 81 ilin birinde imalat, yeme & içme, bilgi ve iletişim, konaklama ve yiyecek hizmetleri sektörüne yönelik hizmet veren girişimci kadın ve kadın kooperatifleri,
  • Yanında en fazla 5 kişi çalıştıran,
  • En az 2 senelik işletme geçmişine sahip olan,
  • İşletmesinin başka şubesi olmayan,
  • İşini büyütmek isteyen, bu motivasyona sahip ve öğrenmeye açık olan,
  • İşletme, küçük işletme sahibi kadınlar başvurularını gerçekleştirebilirler.

**Katılımın ön şartı, işletmenin girişimci kadına ait olması ya da imza yetkisinin bir kadına ait olmasıdır.

Kimler Başvuramaz?

  • 2019 ve 2021 Hibe Programı kazananları
  • Coca-Cola Meşrubat Pazarlama Danışmanlık Sanayi ve Ticaret A.Ş çalışanları,
  • Habitat Derneği çalışanları,
  • Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) üye ve çalışanları,
  • Habitat Derneği tarafından hibeye hak kazanıp 2 yılı geçmemiş faydalanıcılar.

Başvuru formuna iletişim bilgilerinizi eksiksiz doldurmanız gerekmektedir.

***Hibe başvurunuzu ücretsiz olarak gerçekleştirebilirsiniz.

***Yukarıda yer alan bütün aşamalar ücretsiz olarak Kız Kardeşim Projesi tarafından organize edilecektir.

***Eğitimleri almaya hak kazanan kadınlardan herhangi bir ücret talep edilmeyecektir.

Son Başvuru Tarihi: 15 Haziran 2022, saat 23:59

Her türlü sorunuz için; kizkardesim@habitatdernegi.org adresine mail atabilir ya da 0549 825 79 39 numaralı telefonu arayabilirsiniz.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_btn title=”Başvuru için Tıklayın” color=”danger” size=”lg” align=”center” link=”url:https%3A%2F%2Fkizkardesim.net%2Fhibe-programi%2F||target:%20_blank|”][/vc_column][/vc_row]

Benzer Yazılar