QNB Finansbank ve Habitat Derneği, çocukların yaparken/eğlenirken aynı zamanda kodlama becerilerini geliştirmeyi hedefleyen “Minik Eller Kod Yazıyor” Projesini hayata geçirdi. Çocukların yaparken/eğlenirken öğrenmesini hedefleyen proje, çocukların yaratıcılığını ve bilgisayar becerilerini geliştirmeyi, onları programcılık ile tanıştırıp kod okuryazarlığı bilincini yaymayı hedefliyor. Eğitimler ile çocuklar sadece kodlama becerilerini değil sanat, resim, müzik ve hikâye anlatıcılığını becerilerini hayal güçleri ve yaratıcılıkları ile geliştirmeyi amaçlar.

• Minik Eller Kod Yazıyor Projesinin 5-8 Mart 2020 tarihleri arasında gerçekleştirilecek eğitmen eğitimine, proje kapsamında, proje illerinden gelen başvurular kabul edilecektir.
  • Kontenjan 25 kişiyle sınırlıdır.
  • Proje İlleri: Adana, Artvin, Ankara, Antalya, Aydın, Bingöl, Çanakkale, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Isparta, İstanbul, İzmir, Kars, Kayseri, Kırklareli, Mardin, Ordu, Sinop, Tunceli, Trabzon, Zonguldak

Sen de çocukların kodlama öğrenmesinin yanı sıra resim, müzik ve sanat anlamında becerilerini geliştirmeyi hedefleyen Minik Eller Kod Yazıyor projemizde gönüllü olmak istiyorsan hemen başvur.

Son Başvuru Tarihi: 28 Şubat 2020

Kimler eğitmen olabilir?

Sivil toplum kuruluşları, öğrenci kulüpleri, gençlik meclisleri gibi gençlik çalışmalarında bulunan kurumlarda yer alan ve/veya gönüllü proje eğitmeni olma motivasyonuna sahip, çocuklara kodlama eğitimi vermeye hedefli, 15-30 yaşları arasındaki gençlerin eğitmen eğitimine başvurmasını bekliyoruz.

Eğitmenlerin sorumlulukları nelerdir?

Gönüllü eğitmenlerden proje ekibiyle iş birliği içerisinde çalışarak aldıkları eğitmen eğitimi doğrultusunda 8 saatlik yerel eğitimler vermeleri ve bir yıllık dönemde 8-12 yaş aralığındaki en az 75 çocuğa ulaşmaları ve eğitimlerini raporlamaları beklenmektedir.

Gönüllü eğitmenlerin ayrıca yaşadığı ilde projenin eğitim dışı faaliyetlerinin yürütülmesi ve projenin savunuculuğunu yapması beklenmektedir.

Eğitmen Eğitimi Detayları Nelerdir?

*Eğitmen eğitimi, 5-8 Mart 2020 tarihleri arasında gerçekleştirilecektir.

*Katılımcıların konaklama, yeme içme ve ulaşım masrafları tarafımızdan karşılanacaktır.

*Her türlü sorunuz için elif@habitatdernegi.org adresinden bilgi alabilirsiniz.

Videoyu izlemek için tıklayın.