Minik Eller Kod Yazıyor

QNB Finansbank ve Habitat Derneği tarafından çocuklar için kod eğitim programını sürdürülebilir hale getirmek için gerçekleştirilecek proje kapsamında uygulama illerinde, 3.000 öğrenciye 8 saatlik eğitim programı uygulanması hedeflenmektedir.

Çocukların yaparken/eğlenirken öğrenmesini hedefleyen proje, çocukların yaratıcılığını ve bilgisayar becerilerini geliştirmeyi, onları programcılık ile tanıştırıp kod okuryazarlığı bilincini yaymayı hedefliyor. Eğitimler ile çocuklar sadece kodlama becerilerini değil sanat, resim, müzik ve hikaye anlatıcılığını becerilerini hayal güçleri ve yaratıcılıkları ile geliştirmeyi amaçlar.

Proje kapsamında uygulama illerinde 8-12 yaş arası öğrencilere, gönüllü eğitmenlerimiz aracılığı ile 2 saat algoritma öğretici etkinlikler, 6 saat boyunca kodlama eğitimleri gerçekleştirilmektedir.

Minik Eller Kod Yazıyor
Hedef Grup

8-12 yaş arası çocuklar

Proje Ortakları & Destekleyiciler
  • QNB Finansbank

2019 – …

Müfredat
  • Scratch 3.0 Nedir?

Scratch, ABD’de bulunan MIT’in geliştirdiği, 8-16 yaş arası çocukların kullanımına göre tasarlanmış ve çok basit bir arayüze sahip bir programlama dilidir. Geleneksel programlama dillerinin aksine kullanıcı, istediği fonksiyonları fareyle tıklayıp sürükleyerek animasyonlar, oyunlar ve hikâyeler yaratabilir. Scratch programını kullanmak için scratch.mit.edu adresini ziyaret edebilirsiniz.

• Code Roby

Unplugged (bilgisayarsız) kodlama nedir?

Bilgisayarsız unplugged kodlama çeşitli kart oyunları ve fiziksel etkinlikler yardımı ile çocuklara kodlama eğitimi vermekte kullanılan teknikler bütünüdür.

Proje kapsamına bilgisayar kodlama öğretme araçlarından CodyRoby ile çeşitli etkinlikler gerçekleştirilecektir.

Proje İlleri

Adana, Artvin, Ankara, Antalya, Aydın, Bingöl, Çanakkale, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Isparta, İstanbul, İzmir, Kars, Kayseri, Kırklareli, Mardin, Ordu, Sinop, Tunceli, Trabzon, Zonguldak