Minik Eller Kod Yazıyor

Minik Eller Kod Yazıyor Projesi, çocuklar için kod eğitimini sürdürülebilir hale getirmek amacıyla hayata geçirilmiştir. QNB Finansbank ve Habitat Derneği tarafından yürütülen proje kapsamında gönüllü eğitmenlerimiz aracılığı ile uygulama illerinde, 8-12 yaş arası öğrencilere 8 saatlik kod eğitim programı uygulanması hedeflenmektedir. Çocukların yaparken/eğlenirken öğrenmesini amaçlayan proje, çocukların yaratıcılığını ve bilgisayar becerilerini geliştirmeyi, onları programcılık ile tanıştırıp kod okuryazarlığı bilincini yaymayı hedeflemektedir. Eğitimler ile çocuklar sadece kodlama becerilerini değil sanat, resim, müzik ve hikaye anlatıcılığı gibi hayal gücü ve yaratıcılık gerektiren becerilerini de geliştirmeleri için desteklenmektedirler.

Minik Eller Kod Yazıyor
Hedef Grup

8-12 yaş arası çocuklar

Proje Ortakları & Destekleyiciler
  • QNB Finansbank
  • Habitat Derneği
Uygulama Dönemi

2019 – Devam ediyor

Müfredat
  • Scratch Programlama
  • Tinkercad 3D Tasarım
Proje İlleri

Adana, Artvin, Ankara, Antalya, Aydın, Bingöl, Çanakkale, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Isparta, İstanbul, İzmir, Kars, Kayseri, Kırklareli, Mardin, Ordu, Sinop, Tunceli, Trabzon, Zonguldak.