Paramı Yönetebiliyorum Projesi Bireyler İçin Finansal Okuryazarlık Eğitmen Eğitimi

Paramı Yönetebiliyorum Projesi Bireyler için Finansal Okuryazarlık Eğitmen Eğitimi

Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP), Habitat Derneği ve Visa Türkiye ortaklığında yürütülen Paramı Yönetebiliyorum Projesi kapsamında Finansal Okuryazarlık Eğitmen Eğitimi düzenliyoruz.

Sen de çocukların, lise ve üniversite öğrencilerinin, genç yetişkinlerin ve kıdemli vatandaşların finans alanında bilinçlenmesi konusunda yüksek motivasyon sahibiyim diyorsan, gönüllü eğitmen olmak için hemen başvur!

Kimler eğitmen olabilir?

• Gönüllü eğitmen olma motivasyonuna sahip,
  • Finansal okuryazarlık alanında bilgisi veya ilgisi olan,
  • Projeye zaman ayırabilecek,
  • Verdiği eğitimleri raporlayabilecek,
  • Meraklı ve öğrenmeye açık olmalarıdır.

Eğitmen Eğitimi müfredatıyla ulaşılmak istenen;

• Finansal okuryazarlık kavramının öğrenilmesi,
  • Paranın tarihçesi hakkında bilgi edinilmesi,
  • Bütçe yapabilmenin öneminin kavranması,
  • Herhangi bir bütçeye sahip kişinin birikim yapabileceğinin kavranması,
  • Bireylerin ihtiyaçları doğrultusunda satın alma yapma farkındalığını kazanması,
  • Borçlanmanın çeşitlerinin ve planlı borçlanma yöntemini öğrenilmesi,
  • Ödeme araçları ve bankacılık işlemleri hakkında bilgi/fikir sahibi olunması,
  • Yatırım araçları hakkında bilgi ve fikir sahibi olunması,
  • Temel makroekonomi kavramları hakkında bilgi edinilmesidir.

Eğitmen Eğitimi programı dahilinde yazılı olan müfredat, eğitim simülasyonları ve atölye çalışmaları gibi oturumlarla gönüllü eğitmenlerimize aktarılacaktır.

Eğitmenlerin sorumlulukları nelerdir?

• Proje ekibi ile birlikte eğitimler planlamak,
  • Eğitim içeriğini hedef kitleye aktarmak,
  • Bir yıllık dönemde bireylere ayda en az 2 kere çevrimiçi veya fiziksel eğitim vermek,
  • Gerçekleştirdiği eğitimleri proje ekibine raporlamak,
  • Yüz yüze ve dijital platformlarda proje faaliyetlerinin yaygınlaştırılmasını sağlamak,
  • Dijital platformlar dışında yaşadığı ilde projenin eğitim dışı faaliyetlerini yürütülmesine destek olmak.

Eğitim vereceğim kitleyi nasıl bulacağım diyorsan, hiç korkma! İnisiyatif alarak onlara kendin de ulaşabilirsin ya da Habitat Derneği olarak bizler de sana destek olabiliriz.

Eğitmen Eğitimi detayları nelerdir?

•  07- 10 Aralık 2023 tarihleri arasında gerçekleşecek Eğitmen Eğitimimiz, yüz yüze olarak gerçekleştirilecektir.
  •  Eğitmen eğitiminin gerçekleştirileceği şehir ve program başvuruları olumlu olan katılımcılarla paylaşılacaktır.
  •  Eğitmen Eğitimine tam zamanlı katılım gerekmektedir.
  • Katılımcıların program sürecinde konaklama, yeme içme ve ulaşım masrafları katılımcıların programa tam katılım sağlamaları koşulunda tarafımızca karşılanacaktır.

Eğitmen Eğitimi Tarihi: 7-8-9-10 Aralık 2023

Son Başvuru Tarihi: 25 Kasım 2023, saat 23:59

Not: Son başvuru tarihinden sonra başvurusu olumlu olan kişilerle online mülakat görüşmesi yapılacaktır.

Eğitmen eğitimi sürecine dair her türlü sorunuzun cevabını almak için py@habitatdernegi.org adresinden bilgi alabilirsiniz.

Proje hakkında detaylı bilgiye ulaşmak için tıklayınız.