Sen de gençlerin finansal okuryazarlığının geliştirilmesi konusunda gönüllü olmak istiyorsan 27 Şubat – 1 Mart 2020 tarihleri arasında gerçekleştirilecek eğitmen eğitimine başvuru yapabilirsin.

Paramı Yönetebiliyorum Projesi Bireyler için Finansal Okuryazarlık segmenti kapsamında düzenlenecek eğitmen eğitiminde 50 kişilik kontenjan bulunmaktadır. Eğitim Türkiye’nin Güneydoğu Anadolu Bölgesi ve Karadeniz Bölgesinden gelecek başvurulara açıktır. Eğitmen eğitimi başvuru illeri (Gaziantep, Diyarbakır, Şanlıurfa, Batman, Adıyaman, Siirt, Mardin, Kilis, Şırnak, Karabük Düzce, Amasya, Artvin, Bartın, Bayburt, Bolu, Gümüşhane, Samsun, Trabzon, Sinop, Zonguldak, Tokat, Rize, Ordu, Kastamonu ve Giresun) illerinden gelecek  başvurulara açıktır. Başvuruda değerlendirme sürecinde cinsiyet dengesi ve illerdeki eğitmen ihtiyacı göz önünde bulundurulacaktır.

Sen de gençlerin finans alanında bilinçlenmesi için gönüllü olmak istiyorsan hemen başvur.

Son Başvuru Tarihi:

16 Şubat 2020

Kimler eğitmen olabilir?

Sivil toplum kuruluşları, öğrenci kulüpleri, gençlik meclisleri gibi gençlik çalışmalarında bulunan kurumlarda yer alan ve/veya gönüllü proje eğitmeni olma motivasyonuna sahip 15 yaş üzerindeki kişilerin eğitmen eğitimine başvurmasını bekliyoruz.

Eğitmenlerin sorumlulukları nelerdir?

Gönüllü eğitmenlerden proje ekibiyle iş birliği içerisinde çalışarak aldıkları eğitmen eğitimi doğrultusunda yerel eğitimler vermeleri ve bir yıllık dönemde en az 250 kişiye ulaşmaları ve eğitimlerini raporlamaları beklenmektedir. Ayrıca yaşadığı ilde projenin eğitim dışı faaliyetlerinin yürütülmesi ve projenin savunuculuğunu yapması beklenmektedir.

Eğitmen Eğitimi Detayları Nelerdir?

Eğitmen eğitimin 27 Şubat – 1 Mart  2020 tarihleri arasında gerçekleştireceğiz. Katılımcıların konaklama, yeme içme ve ulaşım masrafları tarafımızdan karşılanacak.

Eğitmen eğitimi; yaygın eğitim yöntemleri kullanılarak proje master eğitmenleri tarafından verilecektir.

Gençlerin, sağlıklı bir finansal gelecek oluşturabilmeleri konusunda bilinçlendirilerek, sürdürülebilir kalkınmaya katkıda bulunmalarını hedefleyen “Paramı Yönetebiliyorum” projesi, Türkiye’de ilk kez finansal bilinç alanında kamu, özel sektör ve sivil toplumu bir araya getirdi.

Proje Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP), Habitat Derneği, Visa Türkiye ve üye bankalarının katılımıyla geliştirilerek, 2009 yılının Aralık ayında hayata geçirildi. Türkiye’de ilk kez finansal okuryazarlık konusunda kamu, sivil toplum ve özel sektörün bir araya geldiği “Paramı Yönetebiliyorum” projesi, Türkiye’de bireyler için, kişisel mali kaynaklarını bütçelendirmelerine ve finans hizmetlerini doğru kullanmalarına destek olacak bir eğitim olanağı sunmayı amaçlamaktadır.

Proje hakkında detaylı bilgiye paramiyonetebiliyorum.net adresinden ulaşabilirsiniz. Eğitmen eğitimi sürecine dair her türlü sorunuzu py@habitatdernegi.org adresine iletebilirsiniz.

[elfsight_social_media_icons id=”8″]