“SINIRLARI AŞAN TÜRKİYE” PROJEMİZİN LANSMANI GERÇEKLEŞTİ

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ile Facebook ortaklığında hayata geçireceğimiz “Sınırları Aşan Türkiye” projemizin lansmanı 29 Kasım 2018 tarihinde İstanbul’da gerçekleşti. Toplantıda projemizin ilk aşaması olan ve Deloitte tarafından hazırlanan Ekonomik ve Sosyal Etki Raporu’nun sonuçları açıklandı.

İşletmelere ve topluluk liderlerine ulaşıp, onların dijital araçları daha etkin kullanarak büyümelerini hedefleyen projemizin toplantısı; Facebook Küresel Pazarlama Çözümleri Başkan Yardımcısı Carolyn Everson, Facebook Türkiye Ülke Direktörü Derya Matraş TOBB Başkan Yardımcısı Ayhan Zeytinoğlu ve TOBB Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Ali Sabancı’nın yaptığı açılış konuşmaları ile başladı. Açılış konuşmalarının ardından Deloitte’un hazırladığı ekonomik ve sosyal etki raporunun sonuçlarının anlatıldığı panel düzenlendi.

Gazeteci-yazar Elif Ergu’nun moderatörlüğünde Habitat Derneği Başkanı Sezai Hazır ile birlikte Facebook Türkiye Kamu Politikaları Müdürü Çağatay Pekyörür, Deloitte Türkiye Danışmanlık Hizmetleri Direktörü Alper Günaydın, Konda Genel Müdürü Bekir Ağırdır ve TOBB Sektörler ve Girişimcilik Daire Başkanı Ozan Acar’ın katılımıyla proje paneli gerçekleşti. Projemiz kapsamında 2019 yılında TOBB ve Facebook işbirliğinde İstanbul’da bir Girişimcilik ve Sosyal Etki Merkezi’nin kurulacağı açıklandı.

Facebook’tan Kaan Camgöz’ün moderatörlüğünde Kaft’tan Ali Emre Arpacı, Teknasyon’dan Burak Sağlık, Bebemoss’tan Izabela Erşahin ve Modanisa’dan Kerim Türe gibi başarılı sosyal girişimcilerin iş kurma hikâyelerini anlattıkları panelin ardından toplantı, KOBİ’ler için düzenlenen eğitimler ile devam etti. Projenin diğer aşamaları da katılımcılar ile paylaşıldığı toplantının sonunda, KOBİ’lerin dijital araçları kullanarak büyümelerini ve yurt dışına açılmalarını sağlamak amacıyla bir farkındalık kampanyası başlatılacağı duyuruldu.

 

Deloitte’tın hazırladığı Ekonomik ve Sosyal Etki Raporu’ndan çarpıcı bazı rakamlar:

  • Türkiye’de işletmelere ait 1,7 milyon aktif Facebook sayfası bulunmaktadır. Bu durum, Türk işletmelerinin yaklaşık %55’nin Facebook kullandığı şeklinde yorumlanabilir.
  • Türkiye’deki Facebook kullanıcılarının %80’i aynı zamanda en az bir KOBİ ile Facebook platformları üzerinden bağlantı halindedir.
  • Sosyal medya kullanan işletmelerin %91’i Facebook platformları sayesinde bugün daha güçlü olduklarını düşünmektedir. %87’i ise Facebook platformları sayesinde satışlarının arttığını ifade etmektedir.
  • Facebook platformlarını kullanan tüketicilerin %80’den fazlası mesajlaşma platformlarından Whatsapp, Instagram Direct ve Facebook Messenger’ı kullanarak işletmelerden ürün ve hizmetler hakkında bilgi almaktadır.
  • Facebook platformları üzerinden geçtiğimiz 12 ay içerisinde tetiklenen toplam tüketici harcaması 6,3 milyar TL
  • Türkiye’de işletmelerin Facebook platformları aracılığıyla oluşturduğu katkı sonucu 209 bin istihdam sağlandı.
  • Sosyal medya kullanan işletmelerin %69’u, Facebook platformlarının sınır ötesi pazarlara satış yapmayı kolaylaştırdığını düşünüyor.
  • Kullanıcıların %32’si Facebook platformlarında yayımlanan bir sosyal sorumluluk etkinliğine katılımda bulunmuştur.
[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Benzer Yazılar