Solve for Tomorrow Projesi Çevrim İçi Eğitmen Eğitimi

Solve for Tomorrow Projesi Gönüllü Eğitmenlerini Arıyor!

Habitat Derneği ve Samsung ortaklığında yürütülen Solve for Tomorrow Projesi gönüllü eğitmenlerini arıyor!

Sen de dünyanın sorunlarına çözüm üreterek geleceği inşa eden çocuklara projelerini geliştirmelerinde destek olmak istiyorsan, 30 Kasım – 03 Aralık 2023 tarihleri arasında gerçekleşecek Eğitmen Eğitimi’ne HEMEN BAŞVUR!

Solve for Tomorrow Projesi Eğitmen Eğitimi “Tasarım Odaklı Düşünme” alanında gerçekleştirilecektir.

Eğitmen Eğitimi detayları nelerdir?

• Eğitimimiz çevrim içi olarak gerçekleşecektir.
  • Eğitim süresi 4 gündür. 30 Kasım-1 Aralık tarihlerinde akşam saatlerinde, 2-3 Aralık tarihlerinde gün içerisinde gerçekleşecektir.
  • Eğitmen Eğitimi süresince eğitime tam katılım sağlamak gerekmektedir.
  • Detaylı eğitim programı seçilen katılımcılara e-posta yoluyla iletilecektir.
  • Eğitimin tamamına katılım sağlayan katılımcılara Katılım Belgesi verilecektir.

Kimler eğitmen olabilir?

• Gönüllü eğitmen olma motivasyonuna sahip,
  • Projeye zaman ayırabilecek,
  • Teknoloji bilgisi ile sunum ve iletişim becerisi olan,
  • Verdiği eğitimleri raporlayabilecek,
  • Meraklı ve öğrenmeye açık,
  • Tasarım Odaklı Düşünme alanında bilgi ve birikim sahibi bireyler eğitmen olabilirler.

81 ilden gelen başvuruların kabul edileceği eğitmen eğitimi genel değerlendirmelerinde cinsiyet dengesi ve bölgesel dağılım gözetilecek ve başvuru durumuna göre  kadın adaylara öncelik tanınacaktır.

Başvuru inceleme sürecinde gönüllü eğitmen adayının eğitim içerikleriyle ilgisi ve bu alanda tecrübesi göz önünde bulundurulacaktır.

Eğitmen eğitimimiz 30 Kasım- 03 Aralık 2023 tarihleri arasında çevrim içi olarak gerçekleşecektir. Kontenjan sınırlıdır.

Eğitmenlerin sorumlulukları nelerdir?

Gönüllü eğitmenlerden beklenen;

• Proje ekibiyle iş birliği içerisinde çalışarak eğitimler planlamak,
  • Eğitim içeriğini hedef kitleye ulaştırmak,
  • Ayda 2 kez fiziksel veya online eğitimler planlamak,
  • Yerel iş birliklerinin oluşturulmasına destek olmak (STK, öğrenci toplulukları, kooperatifler, yerel yönetimler vb.),
  • Gerçekleştirdiği eğitimleri proje ekibine raporlamak,
  • Habitat gönüllü eğitmenleri ile iletişimde olmak,
  • Dijital platformlar dışında yaşadığı ilde projenin eğitim dışı faaliyetlerinin yürütülmesine destek olmak ve projenin savunuculuğunu yapmak.

Eğitim vereceğim kitleyi nasıl bulacağım diyorsan, hiç korkma! İnisiyatif alarak onlara kendin de ulaşabilirsin ya da Habitat Derneği olarak bizler de sana destek olabiliriz.

Son Başvuru Tarihi: 22 Kasım 2023, saat: 23.59

Eğitime dair her türlü sorunuzun cevabını almak için solvefortomorrow@habitatdernegi.org adresine mail atabilirsiniz.

Proje hakkında detaylı bilgi edinmek için linke tıklayınız.