Solve for Tomorrow Projesi Çevrim İçi Eğitmen Eğitimi Duyurusu

Solve for Tomorrow Projesi Gönüllü Eğitmenlerini Arıyor!

Habitat Derneği ve Samsung ortaklığında yürütülen Solve for Tomorrow Projesi gönüllü eğitmenlerini arıyor!

Sen de dünyanın sorunlarına çözümler üreterek geleceği inşa eden çocuklara projelerini geliştirmelerinde destek olmak istiyorsan, 10-12 Kasım 2023  tarihleri arasında Ankara’da gerçekleşecek Eğitmen Eğitimi’ne HEMEN BAŞVUR!

Solve for Tomorrow Projesi Eğitmen Eğitimi “Tasarım Odaklı Düşünme” alanında gerçekleştirilecektir.

Kimler eğitmen olabilir?

• Gönüllü eğitmen olma motivasyonuna sahip,
  • Projeye zaman ayırabilecek,
  • Teknoloji bilgisi ile sunum ve iletişim becerisi olan,
  • Verdiği eğitimleri raporlayabilecek,
  • Meraklı ve öğrenmeye açık,
  • Tasarım Odaklı Düşünme alanında bilgi ve birikim sahibi bireyler eğitmen olabilirler.

81 ilden gelen başvuruların kabul edileceği eğitmen eğitimi genel değerlendirmelerinde cinsiyet dengesi ve bölgesel dağılım gözetilecek ve başvuru durumuna göre  kadın adaylara öncelik tanınacaktır. Başvuru inceleme sürecinde gönüllü eğitmen adayının eğitim içerikleriyle ilgisi ve bu alanda tecrübesi göz önünde bulundurulacaktır.

Eğitmen Eğitimi’nin detayları nelerdir?

•  Eğitmen Eğitimi 10-12 Kasım 2023 tarihleri arasında yüz yüze gerçekleşecektir.
  • 3 gün boyunca eğitim programına tam katılım göstermeniz ve otelde konaklamanız gerekmektedir.
  •  Kontenjan  sınırlıdır.
  • Katılımcıların konaklama, yeme içme ve ulaşım masrafları tarafımızca karşılanacaktır.

Eğitmenlerin sorumlulukları nelerdir?

Gönüllü eğitmenlerden beklenen;

• Proje ekibiyle iş birliği içerisinde çalışarak eğitimler planlamak,
  • Eğitim içeriğini hedef kitleye ulaştırmak,
  • Yerel iş birliklerinin oluşturulmasına destek olmak (STK, öğrenci toplulukları, kooperatifler, yerel yönetimler vb.),
  • Bir yıllık dönemde en az 150 gence ulaşmak,
  • Gerçekleştirdiği eğitimleri proje ekibine raporlamak,
  • Çevrim içi ve yüz yüze proje faaliyetlerinin yaygınlaştırılmasını sağlamak,
  • Habitat gönüllü eğitmenleri ile iletişimde olmak,
  • Dijital platformlar dışında yaşadığı ilde projenin eğitim dışı faaliyetlerinin yürütülmesine destek olmak ve projenin savunuculuğunu yapmak.

Eğitim vereceğim kitleyi nasıl bulacağım diyorsan, hiç korkma! İnisiyatif alarak onlara kendin de ulaşabilirsin ya da Habitat Derneği olarak bizler de sana destek olabiliriz.

Son Başvuru Tarihi: 29 Ekim 2023, 23.59

Eğitime dair her türlü sorunuzun cevabını almak için solvefortomorrow@habitatdernegi.org adresine mail atabilirsiniz.

Proje hakkında detaylı bilgi edinmek için linke tıklayabilirsiniz