Tasarım Odaklı Düşünme Eğitmen Eğitimi – تدريب إعداد المدربين المتطوعين في التفكير التصميمي

[vc_row][vc_column][vc_tta_tabs][vc_tta_section title=”Türkçe” tab_id=”1574321024188-47af5710-3713″][vc_column_text animation_delay=”0″]UNICEF ve Habitat Derneği ortaklığında yürütülen ve Türkiye’de yaşayan 15-24 yaş aralığındaki Suriyeli ve Türk gençlerin dijital teknolojileri kullanma yetkinliklerini geliştirmeyi hedefleyen Geleceği Eşitle Projesi kapsamında Tasarım Odaklı Düşünme Eğitmen Eğitimi düzenlenecektir.

Gençlerin dijital becerilerinin gelişiminin, girişimcilik veya istihdam süreçlerinde onları destekleyen en önemli yapı taşlarından biri olduğu iç görüsünden hareketle hayata geçirilen Geleceği Eşitle Projesi kapsamında düzenlenecek olan eğitim, 18-19-20-21  Kasım 2021 tarihleri arasında gerçekleşecektir.

Sen de gençlerin marka yaratma ve prototip (Figma ve UI/UX) geliştirme gibi temel iş kurma yetkinliklerini tasarım odaklı düşünme prensibiyle geliştirmeye yardımcı olmak istiyorsan, Tasarım Odaklı Düşünme Eğitmen Eğitimi’ne hemen başvur!

Eğitim içeriği

· Tasarım Düşüncesi

· Tasarım Düşüncesinin Aşamaları

· Tasarım Düşüncesi Örnekleri

· Tasarım Düşüncesinde Bilim ve Akılcılık

· Tasarım Düşüncesi ve UI/UX

· Figma ile uygulama örnekleri

Kimler eğitmen olabilir?

· Gönüllü olarak proje eğitmeni olma motivasyonuna sahip,

· Projeye zaman ayırabilecek,

· Temel teknoloji bilgisine sahip,

· Sunum ve iletişim becerisi olan,

· Verdiği eğitimleri raporlayabilecek,

· 15-24 yaş aralığındaki Suriyeli ve Türk gençlerin Eğitmen Eğitimi’ne başvuru yapmalarını bekliyoruz.

NOT: Kontenjan 40 kişi ile sınırlıdır. Başvurular Türkiye’nin 81 iline açıktır.

Gönüllü eğitmenlerin sorumlulukları nelerdir?

Gönüllü eğitmenlerden, proje ekibiyle iş birliği içerisinde çalışarak aldıkları eğitmen eğitimi doğrultusunda yerel eğitimler düzenlemeleri, eğitimi yaygınlaştırmaları, Haziran 2022’ye kadar en az 150 kişiye ulaşmaları ve eğitimlerini raporlamaları beklenmektedir.

Eğitmen Eğitimi’nin detayları nelerdir?

· Eğitim dili Türkçe olup Arapça simultane çeviri desteği sağlanacaktır.

· Eğitim tamamen ücretsizdir.

· Zoom platformu üzerinden çevrim içi olarak gerçekleşecek eğitim, 4 gün (20 saat) sürecektir.

· Tüm eğitim programına eksiksiz katılan katılımcılara eğitmen belgesi verilecektir.

Eğitim Tarihleri: 18-19-20-21  Kasım 2021

Eğitim Saati: 10.00-17.00

Son Başvuru Tarihi: 11 Kasım 2021

Proje hakkında detaylı bilgiye ulaşmak ve eğitim sürecine dair her türlü sorunuzun cevabı için gelecegiesitle@habitatdernegi.org adresine mail atabilirsiniz.

Proje Hakkında

Dijitalleşmenin giderek önem kazandığı günümüzde, dijital yetkinliklere sahip bireyler kendileri için geçim kaynağı yaratma konusunda daha fazla fırsata ulaşabileceklerdir. Bu iç görüden hareketle yola çıkan Geleceği Eşitle Projesi, Türkiye’deki Suriyeli ve Türk gençlerin dijital becerilerini geliştirerek istihdam edilebilirliklerini artırmayı hedeflemektedir.

UNICEF ve Habitat Derneği ortaklığıyla yürütülen proje kapsamında, gençlerin dijital teknolojileri kullanma kapasitelerine katkı sağlamak için tasarlanmış bir dizi eğitim programından faydalanılmaktadır.

2021 ve 2022 yıllarında, “Dijital Becerileri Geliştirme Programı” ve “Girişimcilik Destek Programı” olmak üzere iki ana kategoride verilecek olan ücretsiz eğitimlerle desteklenen eğitim programı, 81 ilde gençleri dijital teknolojiler, girişimcilik ve iş bulma konularında desteklemeyi amaçlamaktadır.

Dijital Becerileri Geliştirme Programı içerisinde; Blockchain Okuryazarlığı, Tasarım Odaklı Düşünme gibi farkındalık eğitimlerinin yanı sıra Python, Unity ve Web Geliştirme (UI/UX) gibi yazılım ve uzmanlık eğitimleri ile Kariyer Planlama eğitimleri yer almaktadır. Girişimcilik Destek Programı içerisinde ise; GenU Youth Challange, Hızlandırma Programı ve Demo Günü gibi etkinlikler bulunmaktadır.

Proje kapsamında eğitimleri tamamlayan katılımcılara başarı sertifikası verilmektedir.[/vc_column_text][/vc_tta_section][vc_tta_section title=”العربية” tab_id=”1574321024204-ff96049f-be3d”][vc_column_text animation_delay=”0″]

سيتم عقد “تدريب إعداد المدربين المتطوعين في التفكير التصميمي” ضمن نطاق مشروع “مُساواةُ المستقبل” الذي تنفذه يونيسف وجمعية هابيتات والذي يهدف الى تطوير مهارات الشباب السوري والتركي المقيمين في تركيا الذين تتراوح أعمارهم بين 15 و24 عامًا في استخدام التقنيات الرقمية.

سيعقد التدريب كجزء من برنامج تنمية المهارات الرقمية الذي تم تنفيذه برؤية ثاقبة أن تنمية المهارات الرقمية للشباب أحد أهم اللبنات الأساسية التي تدعمهم في ريادة الأعمال أو عمليات التوظيف في 21-20-19-18 تشرين الثاني2021.

إذا كنت ترغب في مساعدة الشباب على تطوير مهاراتهم الأساسية في بناء الأعمال، مثل إنشاء العلامة التجارية وتطوير النموذج الأولي (Figma و UI / UX) مع مبدأ التفكير التصميمي، قدم طلبك لتدريب إعداد المدربين المتطوعين في التفكير التصميمي الآن!

محتوى التدريب:

· التفكير في التصميم.

· مراحل التفكير التصميمي.

· أمثلة على التفكير التصميمي.

· العلم والعقلانية في التفكير التصميمي.

· التفكير التصميمي و UI / UX.

· أمثلة التطبيق مع Figma.

من يمكن أن يكون مدربا؟

إذا كان

• لديك الدافع لتصبح مدرباً متطوعاً،

• لديك القدرة على تخصيص الوقت للمشروع،

• لديك معرفة أساسية بالتكنولوجيا،

• يوجد لديك مهارات في العروض التقديمية والتواصل،

• باستطاعتك تقديم تقارير التدريبات المقدمة من قبلك،

• عمرك بين 15 و24 عامًا ولديك الجنسية السورية او التركية.

ملاحظة: عدد الاشخاص الذي سوف يتم قبولهم محدود ب 40 شخصاً فقط. طلبات التقديم مفتوحة لجميع مدن تركيا ال 81.

ما هي مسؤوليات المدربين؟

من خلال العمل بالتعاون مع فريق المشروع من المتوقع أن يقوم المدربين المتطوعين بإعطاء دورات تدريبية محلية بما يتماشى مع تدريب المدربين الذي تلقونه ونشر التدريب والوصول إلى 150 شخصًا على الأقل حتى حزيران 2022 وتقديم تقارير عن تدريباتهم.

ما هي تفاصيل تدريب المدربين؟

· لغة التدريب ستكون باللغة التركية. سيتم توفير دعم الترجمة الفورية إلى اللغة العربية

· التدريب مجاني تمامًا

· سيتم إجراء التدريب عبر الانترنت على منصة زووم وسيستمر لمدة 4 أيام (20 ساعة)

· سيحصل المشاركين الذين شاركوا بشكل كامل في البرنامج التدريبي على شهادة مدرب

تواريخ التدريب:21-20-19-18 تشرين الثاني 2021

وقت التدريب: 10.00-17.00

آخر موعد للتقديم: 11 تشرين الثاني 2021

للحصول على معلومات مفصلة حول المشروع وللإجابة على أسئلتك حول التدريب، يمكنك إرسال بريد إلكتروني إلى gelecegiesitle@habitatdernegi.org

حول المشروع

في يومنا هذا حيث تكتسب الرقمنة أهمية كبيرة، ستتاح للأفراد ذوي الكفاءات الرقمية المزيد من الفرص لخلق سبل عيش لأنفسهم. بناءً على هذه الرؤية، يهدف مشروع “مُساواةُ المستقبل” إلى زيادة فرص عمل الشباب في تركيا من خلال تحسين مهاراتهم الرقمية.

ضمن نطاق المشروع المنفذ بالشراكة مع يونيسف وجمعية هابيتات، يتم استخدام سلسلة من البرامج التدريبية المصممة للمساهمة في تطوير قدرة الشباب على استخدام التقنيات الرقمية. يهدف البرنامج التدريبي الذي سيتم تقديمه في فئتين رئيسيتين; “برنامج تنمية المهارات الرقمية” و “برنامج دعم ريادة الأعمال” لعامي 2021 و2022، إلى دعم الشباب في 81 مدينة في مواضيع التقنيات الرقمية وريادة الأعمال والتوظيف.

ضمن برنامج تنمية المهارات الرقمية سيتم تنفيذ دورات تدريبية للتوعية مثل التوعية عن البلوك تشين والتفكير التصميمي، وتدريبات تخصص البرمجيات مثل Python وتطوير الويب (UI/UX) و Unity وتدريبات التخطيط الوظيفي. بالإضافة إلى ذلك، ضمن برنامج دعم ريادة الأعمال؛ هناك أحداث مثل تحدي GenU لفئة الشباب وبرنامج تسريع الأعمال ويوم تقديم العروض Demo day .

يحصل المشاركين الذين أتموا التدريبات على شهادة نجاح ضمن نطاق المشروع.

[/vc_column_text][/vc_tta_section][/vc_tta_tabs][vc_btn title=”Kayıt olmak için tıklayın.” style=”classic” color=”mulled-wine” size=”lg” align=”center” button_block=”true” link=”url:https%3A%2F%2Fform.jotform.com%2F212983545708970|||”][/vc_column][/vc_row]

Benzer Yazılar