Facebook İstasyon, Türkiye’deki insanları, toplulukları ve işletmeleri bir araya getirerek onların büyümek için ihtiyaç duydukları becerilere, kaynaklara ve bilgilere erişmelerine yardımcı olmayı amaçlıyor. Facebook İstasyon, Türkiye toplumunun ve ekonomisinin dijitalleşmesine odaklanan bir dizi farklı eğitime, programa ve atölye çalışmasına ev sahipliği yapacak. Farklı sosyal grupların ve toplulukların bir araya gelerek fikir paylaşımında bulunabilecekleri ve çalışabilecekleri fiziksel bir alan olmayı hedefleyen Facebook İstasyon, aynı zamanda ülkedeki işletmelere küresel pazarlara ulaşmaları ve iş arayışında olan bireylere iş bulmaları için de destek olacak.
Açılış seremonisine TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’nun da katıldığı Facebook İstasyon açılış etkinliği, farklı toplulukları, küçük ve orta büyüklükte işletmeleri ve önemli paydaşları bir araya getirdi. Facebook Türkiye Kamu Politikaları Departman Başkanı Çağatay Pekyörür ve Facebook Türkiye Ülke Direktörü Derya Matraş‘ın açılış konuşmalarıyla başlayan etkinlik, Facebook Orta Doğu, Afrika ve Türkiye Bölge Başkanı Ari Keşişoğlu’nun moderasyonunu yaptığı bir panelle devam etti.
“KOBİ’lerimizi dijital dünyada öne çıkararak Türkiye ekonomisinin küresel ekonomik entegrasyonunu artıracak, kişi başı gelir seviyesinin artışına katkı sunacağız.”
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu yaptığı açılış konuşmasında girişimci olmanın ve girişimcilerin işlerini büyütmelerinin eskiye kıyasla çok daha kolay olduğunun altını çizdi.
“Dijital araçları doğru kullanan şirketler, dünyanın dört bir yanındaki potansiyel müşterilere bir tık uzakta. Facebook ve Habitat iş birliğinde açtığımız bu merkezde KOBİ’lere ve girişimci olmak isteyen herkese hizmet vereceğiz. KOBİ’lere dünyanın en büyük teknoloji şirketlerinden biri olan Facebook’un geliştirdiği araçları nasıl doğru kullanabileceklerini öğreterek büyümelerine destek olacağız. Facebook İstasyon sadece İstanbul’daki şirketleri ya da bireyleri hedeflemeyecek. TOBB Kadın ve Genç Girişimci Kurullarımızın liderliğinde İstanbul’da geliştireceğimiz programlar Anadolu’daki KOBİ’lere ve insanlara da ulaşacak. Facebook İstasyon’un Anadolu şehirlerindeki uydu merkezlerine Odalarımız ev sahipliği yapacak. Bugün burada sadece bir mekan açmıyoruz. Bugün tüm Türkiye’deki KOBİ’lerin 21’nci Yüzyıl yetkinliklerini geliştirmelerini sağlayacak içerikler üreteceğimiz ve KOBİ’lere sunacağımız bir süreci başlatıyoruz.”
“İnsanların, toplulukların ve KOBİ‘lerin teknolojiyi kullanarak başarılı olmalarına daha çok yardımcı olacağız”
Facebook Türkiye Ülke Direktörü Derya Matraş, Facebook’un insanların, toplulukların ve KOBİ‘lerin teknolojiyi kullanarak başarılı olmaları için daha çok şey yapmak istediğini dile getirdi.
“Geçtiğimiz sene, Türkiye ekonomisine daha fazla yatırımda bulunmak için İstanbul’da bir topluluk merkezi açacağımızın sözünü vermiştik. Türkiye’deki insanların, toplulukların ve KOBİ’lerin dijital becerilere erişerek başarılı olmaları için daha çok şey yapmak istiyoruz. Umuyoruz ki, Facebook İstasyon bu hedefimizi gerçekleştirebileceğimiz bir yer olacak. Facebook çok uzun zamandır Türkiye ekonomisine katkıda bulunmak için çalışıyor. Şimdiye kadar, başarılı da olduk. Deloitte Türkiye’nin raporu bize platformlarımız aracılığıyla ülkede 209 bin ek istihdam yarattığımızı ve Türkiye ekonomisine 15,3 milyar TL katkıda bulunduğumuzu gösterdi. Bu sayıların artmasını istiyoruz. Facebook İstasyon’da gerçekleşecek bir dizi farklı eğitim programıyla, Türkiye’deki KOBİ‘lerin işletmelerini büyüterek uluslararası pazarlara ulaşmalarına yardımcı olmaya devam edeceğiz. Böylece büyüyecek, daha fazla insan işe alabilecek ve topluluklarını güçlendirebilecekler.“
“Türkiye’nin dört bir yanından 35,000 kişiye eğitim vereceğiz”
Facebook Türkiye Kamu Politikaları Departman Başkanı Çağatay Pekyörür de, Facebook İstasyon’un Türkiye’deki topluluklara katacağı değerin altını çizdi.
“Facebook’taki 45 milyon kişilik topluluğuyla, Türkiye bizim için her zaman bir öncelik oldu. Bu topluluk merkezi ile toplulukları, ortakları, politika yapıcıları, yöneticileri, kuruluşları, akademisyenleri ve insanları bir araya getirerek diyalog kurmalarına ve birbirlerinin network’lerine değer katmalarına yardımcı olacağız. Girişimlerimiz sadece İstanbul ile sınırlı kalmayacak. TOBB ve Habitat iş birliğiyle, Türkiye’nin sekiz farklı ilinde daha bölgesel topluluk merkezleri açacağız. Gaziantep, Denizli, Samsun, Antalya, Diyarbakır, İzmir, Ankara ve Kayseri’deki bu topluluk merkezlerinde işletmelerin çevrimiçi alanda büyümelerine, dijital varlığın çevrimiçi alanda güvenli yönetimine ve çevrimiçi içeriğin bilinçli kullanımına odaklanan eğitim programları ve atölye çalışmaları düzenleyeceğiz. Bu çalışmalarla hem Türkiye’de gelişmekte olan startup ekosistemine katkıda bulunmayı, hem de KOBİ’lerimize ihtiyaç duydukları dijital becerileri sunmayı hedefliyoruz.”
“Habitat Derneği Facebook İstasyon’un aktif şekilde yaşatılmasında rol alacağız.
Habitat Derneği’nin ilerleyen dönemlerde de Facebook ile iş birliği kapsamında girişimciliği ve Türkiye’nin dijital dönüşümünü destekleyeceğini dile getiren Habitat Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Sezai Hazır ise, sözlerine şöyle devam etti:
“Facebook ve TOBB ile geçmişten beri süregelen yakın ilişkilerimizin, projenin tüm taraflar için bu denli kolay ilerlemesine büyük katkı yaptığını kanısındayım. Bu son iş birliğimiz kapsamında da Habitat Derneği olarak, hem Facebook İstasyon’un aktif şekilde yaşatılmasında rol alacak, hem de hem de yakın zamanda başlayacak olan Sınırları Aşan KOBİ’ler Programı’nın ve program bünyesinde gerçekleşecek olan etkinlerin de yürütücülüğünü üstleneceğiz. Aynı zamanda Ankara, Denizli, Mersin, Kayseri, Gaziantep ve Samsun’da da açılacak olan bölgesel topluluk merkezlerinin de takibinde ve yürütücülüğünde aktif rol alacağız.”[/vc_column_text][vc_gallery interval=”15″ images=”22570,22574,22577,22582,22580,22576,22572,22567,22562,22568″ img_size=”full”][/vc_column][/vc_row]