Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Atölyesi |

[vc_row][vc_column][vc_tta_tabs][vc_tta_section title=”Türkçe” tab_id=”1574321024188-47af5710-3713″][vc_column_text]Kadına Yönelik Şiddeti Sona Erdirmek için UNiTE [BİRLEŞİN] – 16 Günlük Aktivizm kampanyası, her yıl Birleşmiş Milletler Genel Sekreterliği öncülüğünde yapılan uluslararası bir kampanyadır. 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Gününden başlayarak 10 Aralık İnsan Hakları Gününe kadar süren kampanya dünyadaki kadınlara ve kız çocuklarına yönelik şiddeti önleme ve ortadan kaldırma amacı gütmektedir. Son yıllarda UNiTE kampanyası, turuncu rengini, tüm küresel faaliyetler boyunca yürütülen bir tema olarak kullanmıştır ve “Dünyayı Turuncuya Boya” sloganıyla turuncu renginin kampanya boyunca kullanılmasını teşvik etmektedir.

Habitat Derneği tarafından yürütülen projeler dahilinde kampanyaya biz de destek veriyoruz. Bu kapsamda, Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları arasında 5. Hedef olarak yer alan ‘Toplumsal Cinsiyet Eşitliği’ teması çerçevesinde bir atölye çalışması gerçekleştireceğiz. Gerçekleştireceğimiz atölye BM Kadın Birimi uzmanları tarafından yönetilecek.

Atölye Çalışması Hangi Konuları İçeriyor?

İnteraktif etkinlikler ile ilerleyecek olan atölye çalışmasında;

  • Toplumsal Cinsiyet Kavramları,
  • Toplumsal Cinsiyet Eşitliğinde Erkeğin Rolü,
  • Toplumsal Cinsiyet Perspektifi Nasıl Geliştirilir? konularına odaklanılacaktır.

Sen de bu kapmayanın parçası olmak ve Toplumsal Cinsiyet Eşitliği konusunda farkındalığını artırmak istiyorsan atölyeye başvur!

Tarih: 26 Kasım 2019, Salı / 9:00-17:00

*Etkinliğe katılım ücretsizdir.

**Kontenjan 100 kişi ile sınırlıdır. İstanbul dışından katılım sağlamak isteyen katılımcıların ulaşım ve diğer masrafları kendilerine aittir.

Başvuru Formuna Ulaşmak için Tıklayınız.

BM Kadın Birimi 16 Günlük Aktivizme Özel Kampanyası?

UN Women, geçtiğimiz yıl ve bu yıl 16 günlük aktivizm kampanyasında ateş böceklerinden ilham aldı.

Ateş böcekleri, birbirlerini koruyup kollamak için eşsiz bir iletişim yöntemine sahipler. Karanlıkta yanıp sönen ışıkları sayesinde tehlikeye karşı birbirleriyle haberleşerek hayatta kalıyorlar. BM Kadın Birimi, 2018 yılında bu iletişim yönteminden ilham alarak şiddet gören kadınların yaşadıklarına kayıtsız kalınmaması gerektiğine ve dayanışma içinde olmanın önemine dikkat çekti ve atesbocekleri.info sitesinde herkesi bir ateş böceği yakmaya çağırdı.

Bu yıl da kampanyanın odağında karanlıkları aydınlatan ateş böcekleri var. Ateş böcekleri sitesinde, ziyaretçilerin şehirlerinde güvensiz hissettikleri noktaları interaktif haritada işaretlemeleri isteniyor. Bu sayede güvensiz hissettiren veya ışıklandırması az, karanlık sokaklar konusunda belediyeler için bir veri havuzu oluşturulması planlanıyor. UN Women herkesi ateş böcekleri ile karanlıkları aydınlatmaya çağırıyor.

Bu kampanya kapsamında UN Women, ateş böceklerini odağına alarak kısa video ve görsel üretecek. Kampanyanın sosyal medyada ve medyada duyurusu yapılacak, kampanya görselleri belediyeler işbirliğiyle billboardlara asılacak. UN Women, kamusal alanda kadınlara yönelik şiddete dikkat çekmek için, ateş böceklerinin ana tema olarak kullanıldığı sanatsal etkinlikler düzenleyecek.

Kampanya ile ilgili duyuruları UN Women Turkey Facebook ve Instagram hesaplarından takip edebilirsiniz. Kampanya süresince kullanılacak olan hashtag #karanlığıaydınlat ve #ateşböcekleri olacak.

Siz de ateş böcekleri odağında fikirler geliştirebilir, hashtag’lerle kampanyaya destek olabilirsiniz.

Hashtagler:

 #kadınaşiddeteson l #EndVAW l #16daysofactivism l #16günlükaktivizm l

#karanlığıaydınlat l #ateşböcekleri[/vc_column_text][/vc_tta_section][vc_tta_section title=”العربية” tab_id=”1574321024204-ff96049f-be3d”][vc_column_text]

التوحد (معاً) لإنهاء العنف ضد المرأة، وهي حملة دولية تقودها الأمانة العامة للأمم المتحدة كل عام وهو نشاط مدته 16 يومًا. الحملة تستمر من يوم 25 نوفمبر وهو الدولي لمناهضة العنف الدولي ضد المرأة والتضامن معها لتستمر حتى 10 ديسمبر وهو يوم حقوق الإنسان وهدفها منع العنف ضد النساء والفتيات والقضاء عليه في العالم. في السنوات الأخيرة، استخدمت حملة التوحد اللون البرتقالي كموضوع تنفيذ جميع العمليات العالمية والتي كان شعارها “طلاء العالم باللون البرتقالي” لتشجيع استخدام اللون البرتقال طوال الحملة

نحن أيضاً نقوم بدعم الحملة في نطاق المشاريع التي تنفذها جمعية هابيتات. في هذا السياق، سوف نقوم بتنفيذ ورشة عمل في إطار موضوع “المساواة الاجتماعية بين الجنسين” والتي تحتل مكانها كالهدف الخامس لأهداف التنمية المستدامة. سيقوم بإدارة ورشة العمل خبراء مكتب الأمم المتحدة للمرأة

ما المواضيع التي تنطوي عليها ورشة العمل؟

ورشة العمل التي ستمضي في الأنشطة التفاعلية سيكون فيها:

المفاهيم الاجتماعية للجنسين

دور الذكور في المساواة الاجتماعية بين الجنسين.

كيفية تطوير منظور الجنسين الاجتماعي؟ سوف يتم التركيز على هذه المواضيع.إذا كنت تريد أن تكون جزءًا من هذا الحملة وتريد أن ترفع الوعي بالمساواة الاجتماعية بين الجنسين، فقم بالتقدم بطلب المشاركة في ورشة العمل!التاريخ: الثلاثاء 26 نوفمبر2019 09:00 – 17:00* المشاركة مجانية.

** المقاعد المتاحة تقتصر على 100 شخص. المشاركين الذين يرغبون في المشاركة من خارج مدينة إسطنبول، ستكون مصاريف النقل والمصاريف المختلفة على نفقتهم الخاصة

الحملة الخاصة بمكتب الأمم المتحدة للمراة في نشاط الـ 16 يوم؟

قامت منظمة الأمم المتحدة للمرأة بأخذ الإلهام من اليراعات في حملة نشاط الـ 16 يومًا في العام الماضي وهذا العام.

اليراعات لديها وسيلة فريدة للاتصال من أجل حماية بعضهم البعض. بفضل الأضواء الوامضة في الظلام، فإنهم يبقون على قيد الحياة من خلال التواصل مع بعضهم البعض ضد الأخطار. شدد مكتب الأمم المتحدة للمرأة على أهمية التضامن وأن النساء الذين تعرضن للعنف لا يجب عليهم البقاء صامتين كما وحث الجميع على إضاءة ضوء يراعة على موقع الويب

atesbocekleri.info .

تركز الحملة في هذا العام على اليراعات التي تنير الظلام. يُطلب في موقع الويب تحديد النقاط التي يشعر فيها الزوار بعدم الأمان في مدنهم على الخريطة التفاعلية. وبهذه الطريقة، يتم التخطيط لإنشاء تجمع بيانات للبلديات حول الشوارع المظلمة التي تشعر بأنها غير آمنة أو لديها القليل من الإضاءة. تدعو هيئة الأمم المتحدة للمرأة الجميع إلى إلقاء الضوء على الظلام مع اليراعات.

كجزء من هذه الحملة، ستركز هيئة الأمم المتحدة للمرأة على اليراعات لإنتاج صور ومقاطع فيديو قصيرة. سيتم الإعلان عن الحملة على وسائل التواصل الاجتماعي ووسائل الإعلام، وسيتم نشر صور الحملة على لوحات الإعلانات بالتعاون مع البلديات. ستنظم هيئة الأمم المتحدة للمرأة فعاليات فنية تكون فيها اليراعات الموضوع الرئيسي لجذب الانتباه إلى العنف ضد المرأة في المجال العام.

يمكنكم متابعة الإعلانات حول الحملة من حسابات الفيسبوك والانستغرام الخاصين بهيئة الأمم المتحدة للمرأة. الوسوم التي ستستخدم خلال الحملة ستكون: #karanlığıaydınlat و #ateşböcekleri.

يمكنك أيضًا تطوير الأفكار في محور اليراعات ودعم الحملة باستخدام الوسوم.

Hashtagler:

 #kadınaşiddeteson l #EndVAW l #16daysofactivism l #16günlükaktivizm l

#karanlığıaydınlat l #ateşböcekleri

[/vc_column_text][/vc_tta_section][/vc_tta_tabs][vc_btn title=”Başvurmak için tıklayın. | اضغط هنا لتعبئة طلب التسجيل” style=”outline” color=”warning” align=”center” i_align=”right” i_icon_fontawesome=”fa fa-mouse-pointer” button_block=”true” add_icon=”true” link=”url:https%3A%2F%2Fform.jotform.com%2F93220913119956||target:%20_blank|”][/vc_column][/vc_row]

Benzer Yazılar