Türkiye’nin en başarılı girişimcileri liderliğinde GEN Türkiye kuruldu

[vc_row][vc_column][vc_column_text animation_delay=”0″]Türkiye’deki ve küresel girişimcilik ekosistemleri arasında köprü olmayı amaçlayan GEN Türkiye kuruldu. GEN Türkiye’nin Yönetim Kurulu Başkanı Nevzat Aydın, Başkan Yardımcıları Hande Çilingir, Sezai Hazır, Gülden Yılmaz ve Göktekin Dinçerler oldu. Yönetim ve icra kurullarında Türkiye’nin girişimcilik konusunda önde gelen birçok isminin yer aldığı  GEN Türkiye,  Habitat Derneği  idari yönetiminde 178 ülkede faaliyet gösteren Küresel Girişimcilik Ağı’nın (GEN – Global Entrepreneurship Network) ülkemizdeki ayağı olacak. 

18 Aralık’ta gerçekleştirilen GEN Türkiye’nin lansmanı; GEN Yönetim Kurulu üyesi Ali Sabancı, Emine Erdem, Orhan Turan gibi birçok isim ve  Endeavor Türkiye Başkan’ı Emre Kurttepeli gibi Türkiye’deki girişimcilik ekosisteminin öne çıkmış birçok isminin görüş ve değerlendirmeleriyle katkı sağladığı bir webinar serisi ile gerçekleştirildi.

GEN Türkiye, Türkiye’deki girişimcilik ekosisteminin güçlenmesi ve gelişimini için  küresel girişimcilik ekosistemiyle arasında köprü olmayı hedefliyor. Türkiye’nin önceliklerine yönelik programlar geliştirmeyi hedefleyen platform, 178 ülkede faaliyet gösteren GEN’in gerçekleştirdiği programları da Türk girişimcilerle buluşturmayı planlıyor. Girişimcilere, mentor desteğinin yanı sıra melek yatırımcılarla bir araya gelme fırsatları sunacağını açıklayan GEN Türkiye, 2021 yılı itibariyle girişim hızlandırma programlarına, network etkinliklerine, hackathonlara ve eğitimlere başlayacak. 

GEN Türkiye, farklı sektörlerden uzmanları bir araya getirerek oluşturduğu platformla, girişimcilerin ilk adımlarından başlamak üzere ihtiyaç duydukları her türlü desteğin adresi olacak. Küresel girişim ekosistemine ulaşmalarına ve etkileşime girmelerine imkanlar yarattığı Türk girişimcilerinin, dünyayla rekabet gücünü artıracak. Aynı zamanda, girişimciler ve girişimcilik alanında çalışan uzmanları tek bir çatı altında bir araya getirerek Türkiye’deki girişimcilik ekosisteminin güçlenmesini sağlayacak.

GEN Türkiye dijital lansmanı, GEN YK Başkanı Jeff Hoffman ve GEN Türkiye YK Başkanı Nevzat Aydın’ın açılış konuşmalarıyla başladı. Keynote konuşmasını GEN Türkiye İcra Kurulu Üyesi ve Earlybird VC Kurucu Ortağı olan Cem Sertoğlu’nun yaptığı lansmanda, 4 oturumdan oluşan webinar serisiyle Türkiye’nin girişimcilik ekosistemi farklı açılardan ele alınıp değerlendirildi. GEN Türkiye’nin yönetim ve icra kurulu üyelerinin, konuşmacı olarak birikimlerini paylaştıkları webinarlarda; pandemi sonrası girişimcilik ekosistemindeki fırsatlar, ekosistemi geliştirme yöntemleri, sivil toplumun girişimcilik mekanizmalarındaki katkısı ve rolü ele alındı. Günün son oturumunun başlığı ise ‘Yatırımcı gözünden dijital dönüşüm sürecinde girişimler için hangi fırsatlar mevcut?’ oldu. Habitat’ın Youtube kanalında gerçekleştirilen bu webinarlar, www.youtube.com/habitatdernegi adresinden her zaman izlenebilir. 

  [/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Benzer Yazılar