Dijital Dönüşüm

Hayalinin Yanında

Hayalinin Yanında Proje Logosu

Proje Hakkında

Hayalinin Yanında Projesi, Fondation de France ve Habitat Derneği ortaklığında 2024 yılında hayata geçirilmiştir. Proje, Hatay’da depremden etkilenen 12-16 yaş arası çocukların sosyal gelişimlerine katkı sunmayı ve finansal becerilerini geliştirmeyi amaçlamaktadır. Proje yerelde gerçekleştirilecek eğitimler, psiko-sosyal destek için grup terapileri ve esnek becerileri geliştirecek sosyal aktiviteler ile çocukların farkındalıklarının artırılmasını hedeflemektedir.

Hatay’da eğitmen eğitimi alan gönüllüler, fiziksel ve çevrim içi olmak üzere içerikleri yaygınlaştırmaktadır. Uzman psikologlar ile çocuklara psiko-sosyal destek, çatışma dönüşümü ve sosyal arabuluculuk faaliyetleri yürütülerek grup terapisi uygulanmaktadır. Grup terapisi ile duygusal farkındalık, empati ve dayanıklılık temeli kazandırılmaktadır. Sosyal davranışlara odaklanarak öğrenmelerine destek olacak sanat terapisi, seramik, drama ve ritim atölyeleri, hikaye anlatımı ve film gösterimini içerecek şekilde çeşitli sosyal aktiviteler gerçekleştirilmektedir.

• Hatay’da depremden etkilenen 12-16 yaş arası çocuklar
  • Habitat Derneği