Topluluk Merkezleri.

Projeleri Gör
Facebook İstasyon

Türkiye’deki farklı topluluklar, STK’lar, işletmeler, girişimciler ve gazeteciler için ortak bir çalışma ve bilgi paylaşım alanı olmayı hedefleyen Facebook İstasyon, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Türkiye Milletlerarası Ticaret Odası (ICC) ve Habitat Derneği iş birliği ile hayata geçirildi.

Facebook’un Türkiye’deki ilk topluluk merkezi ve ülkedeki en büyük yatırımı olan Facebook İstasyon, çeşitli toplulukların dijital dünyada büyümeleri için gereksinim duydukları kaynak, bilgi ve becerilere erişmelerini, mobil olmalarını ve etkinlik düzenlemelerini sağlayacak desteği sunarak bireyleri birbirine yakınlaştırmayı hedefliyor.

Türkiye toplumunun ve ekonomisinin dijitalleşmesine odaklanan bir dizi farklı eğitime, programa ve atölye çalışmasına ev sahipliği yapan Facebook İstasyon’da verilen eğitimlerin başında dijitalleşme, dijital pazarlama, Facebook ve Facebook ürünleri kullanımı ve çevrim içi güvenlik eğitimleri yer alıyor.

KOBİ’lerin ihracat potansiyelinin artırılmasına ve istihdamın desteklenmesine katkı sağlamayı amaçlayan Facebook İstasyon; Sınırları Aşan KOBİ’ler, She Means Business ve Facebook ile Öne Çıkın programları aracılığıyla Türkiye’deki küçük ve orta büyüklükteki işletmelere, dijital dünyada kendilerini geliştirebilmeleri ve büyümeleri için ihtiyaç duydukları desteği sağlıyor.

Facebook İstasyon bünyesinde farklı hedef kitle ve gruplara yönelik sohbet serilerini de hayata geçiriyoruz.

Çay 5.0

Farklı sektörlerde faaliyet gösteren girişimcileri ve girişimcilik üzerine çalışan kurum, vakıf ve sivil toplum örgütü temsilcilerini bir araya getiren Çay 5.0’da aradığınız ilhamı bulabilir ve eşsiz bir tecrübe paylaşımı deneyimleyebilirsiniz.

Bazen Olmaz

Hep iyi örnekler yok! Girişimcilerin başarısızlığa uğrayan iş fikirleri ve girişimlerini anlattığı oturumlardan oluşan “Bazen Olmaz!”, girişimci adayları ve girişimci olmayı hedefleyen bireylere rehber olmayı amaçlıyor.

Sınırları Aşanlar Anlatıyor

Dijital platformlar üzerinden yurtdışına açılmayı başarmış küçük ve orta ölçekli işletme temsilcilerinin konuk olacağı Sınırlarını Aşanlar Anlatıyor etkinliği, bünyesinde söyleşilerin yanı sıra yuvarlak masa çalışmalarını da bulundurmasıyla deneyim paylaşımını bir üst seviyeye çıkarıyor.

İstanbul’da hayata geçirdiğimiz Facebook İstasyon’un ilk etapta 13 ayrı ilde bölgesel topluluk merkezleri olması hedefleniyor. Şimdiye kadar Samsun, Denizli, Kırklareli, Adana,

Mersin, Van, Ankara, Bursa, Trabzon ve İzmir’de açacağımız bölgesel topluluk merkezlerinin protokollerini imzaladık.

istasyon.fb.com/tr/

Bölgesel Topluluk Merkezleri

Türkiye toplumunun ve ekonomisinin dijitalleşmesine odaklanan eğitimlerin ve programların İstanbul ile sınırlı kalmaması için İstanbul’daki topluluk merkezimiz Facebook İstasyon’un farklı şehirlerdeki uydu merkezlerini açmak için yola çıktık. Bu doğrultuda, ilki İstanbul’da açılan Facebook İstasyon’un, 13 şehirde daha kurulacak bölgesel topluluk merkezleri ile Türkiye’ye açılıyoruz. Kurulacak bölgesel merkezlerin hedefi, bilgi paylaşımının ve iş birliğinin artırılmasını sağlayan çalışmaların yürütülmesinin yanı sıra ülke ekonomisini ve toplulukları güçlendirmek olacak. Şimdiye kadar Kırklareli, Denizli, Ankara, Adana, Mersin, Samsun, Van, Trabzon, Bursa ve İzmir’de açacağımız uydu merkezlerinin protokollerini imzaladık. Kalan şehirler için de çalışmalarımızı sürdürüyoruz.

Bölgesel Topluluk Merkezleri Politika Belgesi için tıklayınız.