FİNFEST 2’de Tasarruf Temasıyla Bir Araya Geldik

[vc_row][vc_column][vc_gallery interval=”3″ images=”37095,37098,37101,37104,37107,37110″ img_size=”medium”][vc_column_text animation_delay=”0″]Paramı Yönetebiliyorum Projesi kapsamında düzenlenen FİNFEST 2 (Finansal Okuryazarlık Festivali) 6 Şubat 2021 tarihinde gerçekleşti. Tasarruf Et temasıyla ikincisi düzenlenen etkinlikte, finansal tasarruf konuları başta olmak üzere farklı alanlardaki tasarruf yöntemlerine dair konuşmalar gerçekleşti. Pandemi şartlarından dolayı çevrim içi olarak düzenlenen ve alanında uzman konukların ağırlandığı etkinliğe, 9.000’in üzerinde kişi katılım gösterdi.

Bireyleri, sağlıklı bir finansal gelecek oluşturabilmeleri konusunda bilinçlendirerek sürdürülebilir kalkınmaya katkıda bulunmalarını sağlamak amacıyla Habitat Derneği, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP), Visa Türkiye ortaklığı ve 30 üye banka ve e-para kuruluşunun desteğiyle yürütülen “Paramı Yönetebiliyorum Projesi” kapsamında ikincisi düzenlenen FİNFEST 2’de, tasarruf yöntemleri ve önerileri konuşuldu. Tasarruf farkındalığını ve bilincini artırmak için amacıyla düzenlenen etkinlik, “Paramı Yönetebiliyorum Projesi Ortaklar Videosu” ile başladı.

Finansal Bilinç Programı Operasyon Koordinatörü Hasan Basri Cihan’ın moderatörlüğünde, Medipol Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Aysel Gündoğdu’nun katılımıyla gerçekleşen “Yeni dönemde Tasarruf Yöntemleri” oturumunda pandemi döneminde kazandığımız tasarruf alışkanlıkları, bütçe yapmanın önemi ve bireysel olarak yapılan tasarrufların toplumsal etkilerine değinildi. “Tasarruf Hikayeleri” oturumunda ise Finansal Bilinç Programı Operasyon Koordinatörü Zeynep Keskin’in konukları gönüllü eğitmenler Egemen Semih Sönmez ve Ercan Turcihan’idi. Eğitmenlerin, Paramı Yönetebiliyorum Projesi’yle tanışma hikayelerini anlattığı oturumda, insanların harcama alışkanlarını değiştirerek bütçe planı ve birikim yaptıkları takdirde tasarrufun kendiliğinden geldiğini ve aynı zamanda hayatlarında arzu ettikleri değişime daha kolay gerçekleşebileceği konuşuldu.

FİNFEST 2, Finansal Bilinç Programı Direktörü Hande Yavaşça’nın moderatörlüğünde gerçekleşen Hayatın İçinde Su Tasarrufu” oturumu ile devam etti. TÜRSAK Başkanı ve aynı zamanda film yapımcısı olan Elif Dağdeviren’in konuk olduğu oturumda, su tasarrufu konusunda bireysel olarak hayatımızda yaptığımız değişikliklerin büyük farklar yaratabileceği ve bu konuda alınabilecek tasarruf yöntemleri konuşuldu. Etkinliğimiz gönüllülerimiz ile “Gönülden Söyle” temasıyla oluşturduğumuz klip ile devam etti. Güzel günleri hatırladığımız hem de özlemlerimizi derinden hissettiğimiz ve gönülden söylediğimiz şarkının ardından,Akıllı Tarım Sistemlerinin Tasarruf Yöntemlerine Etkisi” oturumu ile program devam etti. Finansal Bilinç Programı Proje Yöneticisi Fatih Görünü’nün moderatörlüğünde gerçekleşen oturumun konukları Boğaziçi Üniversitesi Ekonomi Bölümü Prof. Dr. Gökhan Özertan, Antonio Carraro Satış Müdürü Serdar Dikbaş ve Ziraat Mühendisi Gönüllü Eğitmeni Yakup Coşkun’du. Bu oturumda kuraklığın arttığı bu dönemde çiftçilerin akıllı tarım sistemlerini kullanarak nasıl tasarruf yapabilecekleri, ekolojik olarak doğayla uyumlu tarımın nasıl olacağı ve çiftçilere yönelik oluşturulabilecek teknolojik odaklı iş modelleri konuşuldu.

Finansal Okuryazarlık Festivali’nin “Çocuklarda Tasarruf Bilinci Yöntemleri” adlı son oturumunda ise Finansal Bilinç Programı Eğitim Koordinatörü Elif Göknur Bal’ın konuğu okul öncesi öğretmeni ve aynı zamanda Influencer Güler Işık ile çocuklarda tasarruf alışkanlığı oluşturmanın faydaları ve yöntemleri ile yetişkinlerin bu noktadaki rolleri konuşuldu. Tasarrufun çok soyut bir kavram olduğunu ve bu nedenle okul öncesi dönemde çocuklara somutlaştırarak anlatılması gerektiğini söyleyen Güler Işık, anne ve babaların çocuklara rol model olmasının önemli olduğunu dile getirdi.[/vc_column_text][vc_btn title=”FİNFEST 2’nin YouTube yayınına buradan erişim sağlayabilirsiniz.” color=”orange” align=”center” button_block=”true” link=”url:https%3A%2F%2Fwww.youtube.com%2Fwatch%3Fv%3DX1JOXVQq_Xo%26t%3D7381s|||”][/vc_column][/vc_row]

Benzer Yazılar