İstanbul’un Ardından Anadolu’da da Topluluk Merkezleri Açılıyor

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Facebook, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ve Habitat Derneği iş birliğiyle ilki İstanbul’da açılan Facebook İstasyon‘a, 12 şehirde kurulacak bölgesel topluluk merkezleri ekleniyor. Türkiye’deki insanları, toplulukları ve işletmeleri bir araya getirerek, büyümeleri ve ithalatlarını artırmaları için ihtiyaç duydukları becerilere, kaynaklara ve bilgilere erişmelerine yardımcı olma amacıyla İstanbul’da 12 Eylül 2019 tarihinde resmi açılışı gerçekleşen Facebook İstasyon ve kurulacak bölgesel topluluk merkezlerinin hedefi, ülke ekonomisini ve toplulukları güçlendirmek.

Türkiye toplumunun ve ekonomisinin dijitalleşmesine odaklanan bir dizi farklı eğitim, program ve atölye çalışmasına ev sahipliği yapma hedefiyle kurulacak bölgesel topluluk merkezlerinin açılması için ilk adımlar atıldı. İlk olarak Samsun ve Denizli’de ki yerel iş birlikleri ile protokolleri imzalanmasının ardından, Kırklareli, Mersin, Adana ve Ankara’da da bölgesel topluluk merkezleri için ilk imzalar atıldı. İlerleyen süreçte Bursa, Diyarbakır, Gaziantep, Kayseri, Kocaeli ve Trabzon’da da protokoller imzalanarak, bölgesel topluluk merkezlerinin kurulması için gerekli adımların atılmasına devam edilecektir. Kurulacak bölgesel merkezlerde düzenlenen faaliyetler ile ülke ekonomisinin gelişimi desteklenerek, bilgi paylaşımının ve iş birliğinin artırılmasını sağlayan çalışmaların yürütülmesi hedeflenmektedir.

Farklı sosyal grupların ve toplulukların bir araya gelerek fikir paylaşımında bulunabilecekleri ve çalışabilecekleri fiziksel bir alan olmayı hedefleyen bölgesel topluluk merkezlerinde, girişimcilik ve teknoloji odaklı ve aynı zamanda sürdürülebilir kalkınmaya destek veren etkinlik, eğitim ve programlar yürütülecektir. Bu merkezlerin bulunduğu illerdeki girişimciler, start-up’lar ve üniversite öğrencileri başta olmak üzere, freelance çalışan bireyler için de ortak bir çalışma alanı yaratılması hedeflenmektedir. Düzenlenen faaliyetlerle dijital araçları kullanabilen ve girişimcilikle ilgili çeşitli eğitimler alan girişimcilerin, küresel ölçekte rekabet edebilecek kapasiteye erişmeleri desteklenecektir.

Türkiye’de 12 ilde kurulması amaçlanan bölgesel topluluk merkezlerinde Facebook, TOBB ve Habitat Derneği’nin ortaklaşa yürüttüğü projeler kapsamında verilen eğitimler yaygınlaştırılacaktır. Ayrıca Habitat Derneği’nin hali hazırda yürütücülüğünü üstlendiği projelerin eğitimleri, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ve Facebook’un yürüttüğü programlar da yer alacaktır.[/vc_column_text][elfsight_social_media_icons id=”16″][/vc_column][/vc_row]

Benzer Yazılar