Kadın için Teknoloji Projesi Eğitmenlerini Arıyor

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Teknosa ve Habitat iş birliği ile gerçekleştirilen Kadın İçin Teknoloji Projesi’nin amacı, kadınların hayatın ayrılmaz bir parçası haline gelen teknolojiyi etkin kullanmalarını sağlayarak, kişisel gelişimlerine, kültürel ve sosyal yaşamlarına katkıda bulunmaktır.

“Kadın İçin Teknoloji” Projesi ile kadınların dijital dönüşüm çağında teknolojiye ve inovasyona hızlı adapte olmaları, kendilerini geliştirebilmeleri, bilgi ve iletişim teknolojilerinden etkin şekilde yararlanmaları ve dijital dünyada girişimcilik becerilerini güçlendirmeleri için özel eğitimler düzenlenmektedir.

Kadın için Teknoloji Projesi Eğitmen Eğitimi 5 – 8 Mart 2020 tarihleri arasında gerçekleştirilecektir.

Sen de bu amaca ortak olmak, kadınlara dijital okur-yazarlık eğitimi vermek istersen hemen başvur!

Not: Katılımcılar proje illerinde ikamet edenler arasından seçilecektir.

Proje illeri: Sinop, Gaziantep, Kars, Uşak, Kocaeli, Adana, Konya

Eğitmen Eğitiminin Kapsamı Nedir?

Eğitim kapsamında gönüllü eğitmen adaylarına yerelde gerçekleştirecekleri eğitim programı aktarılacaktır.

Hedef kitleye yönelik verilecek dijital okuryazarlık teknoloji eğitimleri aşağıdaki konuları içermektedir:

  • E-Hizmetler
  • Kadınların e-hizmet (e-devlet, e-nabız) kullanımına yönelik beceri ve farkındalığın arttırılması
  • Sosyal Medya
  • Kadınların sosyal medya okuryazarlık oranlarının arttırılması için yüz yüze eğitimlerin gerçekleştirilmesi
  • Güvenli İnternet
  • Ailelerin güvenli internet kullanımını desteklemeye yönelik ebeveynler için güvenli internet eğitimlerinin yaygınlaştırılması
  • Dijital Okuryazarlık
  • Kadınların ekonomik ve sosyal yaşama katılım sağlaması için gerekli olan teknoloji entegrasyonunu kapsamında; bilgisayar kullanım alanları ve temel kavramları, internete giriş ve e-posta gönderimi, genel uygulama eğitimlerinin gerçekleştirilmesi

Kimler eğitmen olabilir?

Sivil toplum kuruluşları, öğrenci kulüpleri, gençlik platformları gibi gençlik çalışmalarında bulunan kurumlarda yer alan ve/veya gönüllü proje eğitmeni olma motivasyonuna sahip, 15-35 yaşları arasındaki proje illerinde yaşayan kişilerin eğitmen eğitimine başvurmasını beklenmektedir.

Eğitmenlerin sorumlulukları nelerdir?

Gönüllü eğitmenlerden proje ekibiyle iş birliği içerisinde çalışarak aldıkları eğitmen eğitimi doğrultusunda yerel eğitimler vermeleri ve bir yıllık dönemde en az 200 kişiye ulaşmaları ve eğitimlerini raporlamaları beklenmektedir.

Ayrıca yaşadığı ilde projenin eğitim dışı faaliyetlerinin yürütülmesi ve projenin savunuculuğunu yapması beklenmektedir.

Eğitmen Eğitimi Detayları Nelerdir?

Eğitim 5 – 8 Mart 2020 Tarihleri arasında gerçekleştirilecektir. Eğitim yeri seçilen katılımcılar ile paylaşılacaktır. Katılımcıların konaklama, yeme – içme, ulaşım masrafları tarafımızdan karşılanacaktır.

SON BAŞVURU TARİHİ: 28 Şubat 2020

Sorularınız için; dijitaldonusum@habitatdernegi.org üzerinden bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Proje ile ilgili daha fazla bilgi almak için ayrıca www.kadinicinteknoloji.com adresini ziyaret edebilirsiniz.[/vc_column_text][vc_btn title=”Başvurmak için tıklayın.” link=”url:https%3A%2F%2Fform.jotform.com%2F200361685819056|||”][/vc_column][/vc_row]

Benzer Yazılar