Bilişimde Genç Hareket

Teknoloji, bilişim, sosyal sorumluluk ve gönüllülüğü bir araya getiren Bilişimde Genç Hareket Projesi, Habitat Derneği ve Cisco Networking Akademi ortaklığında yürütülmektedir. Projenin amacı, Türkiye’nin farklı şehirlerinden yüzlerce genci bilişim ve ağ teknolojileri alanında eğitmek ve ülke ekonomisine katkıda bulunacak şekilde onları geleceğin dünyasına hazırlamaktır. Ülke genelinde gençleri bilgi temelli toplum ve ekonominin bir parçası olmaya hazırlayan proje aynı zamanda, 16-25 yaşlarındaki gençler arasında gönüllülük faaliyetini yaygınlaştırarak gençlerin toplumsal bilinç kazanmalarını hedeflemektedir. Habitat ortaklığında Cisco Networking Akademi kapsamında sağlanan bilişim ve ağ teknolojileri eğitimlerini alan gönüllü eğitmenler, kendi illerinde sosyo-ekonomik açıdan dezavantajlı gençlere bu eğitimleri ücretsiz olarak vererek onlara destek olurken kişisel gelişimlerine katkıda bulunur ve iş deneyimi kazanırlar.
Projenin en önemli getirilerinden biri de eğitimleri başarıyla tamamlayan katılımcıların Cisco’nun uluslararası geçerliliği olan sertifikasına sahip olmasıdır. Bilişimde Genç Hareket Projesi, 2008 ve 2014 yıllarında iki kez “Sosyal Sorumluluk” ödülü almıştır.

Bilişimde Genç Hareket
Hedef Grup

16 – 30 yaş aralığındaki gençler

Proje Ortakları & Destekleyiciler
  • Habitat Derneği
  • Cisco
Uygulama Dönemi

2006 – halen devam ediyor

Müfredat

Projede 2 farklı modelde eğitimler verilmektedir:

• Meslek Edindirme Kursları (Yüz yüze eğitim)
    • Bilgi Teknolojileri Temelleri (IT Essentials)
    • Cisco Certified Network Associate (CCNA – Ağ Uzmanlığı)
  • Dijital Kültür Kursları (Self enroll – online)
    • Linux Essentials (Linux Temelleri)
    • Introduction to Cybersecurity (Siber Güvenlik)
    • Introduction to IoT (Internet of Things)
    • Programming Essentials in Python (Pyhton’da Programlamanın Temelleri)
Ödül & Başarı

BGH Projesi; Cisco Systems tarafından verilen NETACAD  “Yılın Projesi Ödülü”nü kazandı. (2008)

Proje; yaratıcılık, eğitime katılan kişilerin sayısı, paydaşları bir araya getirme modeli ve sosyal sorumluluk bilinci konularında gösterdiği başarıdan ötürü ödüle layık görüldü. (2014)

Bilişimde Kızlar Günü kapsamında düzenlenen Global Learn-A-Thon etkinliğinde Habitat Derneği olarak Dünya’da üçüncü olduk. (2021)

Güncel Durum

Proje başlangıcından bu yana toplamda 10.000+ genç eğitimlerden faydalandı.