Dijital Dönüşüm

Geleceğini Tasarla

Proje Hakkında

Microsoft ve Habitat Derneği ortaklığında “Türkiye’de E-Yönetişimin Gelişimi için Gençlerin Etkin Kılınması” vizyonu ile 2004 başlayan “Bilenler Bilmeyenlere Bilgisayar Öğretiyor” Projesi, 2014 yılında evirilerek “Geleceğini Tasarla” adıyla gelişerek devam etmektedir.
21. yüzyıl yetkinliklerinin büyük önem kazandığı bu dönemde, Geleceğini Tasarla projesi beceri ve istihdam olarak 2 ana odakta devam etmektedir. Bu programın ana hedefi, iş arayan gençlerin dijital becerilerini geliştirmenin yanı sıra istihdam edilebilirliklerini de artırmak adına sosyal becerilerini de geliştirmektir. Genç gönüllülerin akran eğitim modeli ile yüz yüze kitlelere yaygınlaştırdığı eğitim içeriklerinin yanı sıra, usta öğreticilerle birlikte 16-25 yaş arası gençlerin kapasite gelişimini desteklemeyi de hedeflemektedir. Ayrıca, 2020 yılı itibariyle oluşturulan “geleceginitasarla.com” online eğitim platformu ile platform kullanıcılarına dijital yetkinliklerini geliştirme, sosyal becerilerini zenginleştirme ve etkin iş arama konularında ücretsiz olarak eğitim sunulmaktadır. Online platform ve yüz yüze eğitimler kapsamında, “Kariyer Planlama Becerileri”, “Dijital Üretkenlik Araçları” ve “Dijital Okuryazarlık” başlıklarına yönelik eğitimler düzenlenmektedir.

• 18-30 yaş arası gençler
  • Habitat Derneği