Geleceğin Ekranı

Netflix, Milletlerarası Ticaret Odası (ICC) Türkiye Milli Komitesi ve Habitat Derneği ortaklığında yürütülen Geleceğin Ekranı projesi, dijital okuryazarlık ve dijital ebeveynlik anlayışının toplum geneline yayılması ve genç nesillere bilinçli içerik tüketim alışkanlıkları kazandırılması hedefleniyor.

Amaç

• Dijital vatandaşlık kavramının tüm yönleriyle aktarılması,
  • Dijital ebeveynlik kavramının detaylarının ve dikkat edilmesi gereken noktalarının ebeveynlere etkili ve interaktif yöntemlerle öğretilmesi,
  • Dijital güvenlik ve dijital okuryazarlık kavramının, öğrenciler özelinde dikkat edilmesi gereken noktaların interaktif yöntemlerle öğretilmesi,

Küresel Amaçlar’ın Projedeki Yeri

Gezegenimizi korumak için evrensel eylem çağrısı olan Sürdürülebilir Kalkınma Amaçlarının içerisinde yer alan maddeler ile Dijital Okuryazarlık ve Dijital Güvenlik süreçlerimiz bütünleşmektedir.

‘Nitelikli Eğitim’, ‘Toplumsal Cinsiyet Eşitliği’ ve ‘Amaçlar İçin Ortaklıklar’ amaçları direkt olarak muhataptır. Tüm SKA’ların dolaylı etkilendiği çalışmada odaklanılan üç amaç üzerinden etki kalıcılaştırması hedeflenmektedir.

Proje Faaliyetleri

1. Öğretmen Eğitim Buluşmaları
  2. Dijital Aile Buluşmaları
  3. Bilgilendirici Podcastler