Geleceğin Ekranı

Netflix, Milletlerarası Ticaret Odası (ICC) Türkiye Milli Komitesi ve Habitat Derneği ortaklığında yürütülen Geleceğin Ekranı Projesi, dijital vatandaşlık, dijital güvenlik ve dijital okuryazarlık kavramlarının toplum geneline yayılması ve genç nesillere bilinçli içerik tüketim alışkanlıkları kazandırılmasını hedeflemektedir. Proje kapsamında gerçekleştirilen eğitim içerikleriyle, dijital ebeveynlik kavramının ve öğrenciler özelinde dikkat edilmesi gereken noktaların ebeveynlere etkili ve interaktif bir şekilde öğretilmesi amaçlanmaktadır. Proje kapsamında, eğitimlere ek olarak, “Bilgilendirici Podcastler” ve “Netflix Haber Merkezi İçerikleri” gibi eğitici içerikler ve “Öğretmen Eğitim Buluşmaları,” “Dijital Aile Buluşmaları” ve “Dijital Güvenlik Zirvesi” düzenlenmesi planlanıyor.

Küresel Amaçlar’ın Projedeki Yeri

Gezegenimizi korumak için evrensel eylem çağrısı olan Sürdürülebilir Kalkınma Amaçlarının içerisinde yer alan maddeler ile Dijital Okuryazarlık ve Dijital Güvenlik süreçlerimiz bütünleşmektedir.

‘Nitelikli Eğitim’, ‘Toplumsal Cinsiyet Eşitliği’ ve ‘Amaçlar İçin Ortaklıklar’ amaçları direkt olarak muhataptır. Tüm SKA’ların dolaylı etkilendiği çalışmada odaklanılan üç amaç üzerinden etki kalıcılaştırması hedeflenmektedir.

Proje Faaliyetleri

1. Öğretmen Eğitim Buluşmaları
  2. Dijital Aile Buluşmaları
  3. Bilgilendirici Podcastler